Новояворівська міськрада не дозволила лісгоспу рубати ліс

Новини 10 Лютого, 2022 240

Новояворівська міськрада не дозволила лісгоспу рубати ліс

Учора, 9 лютого 2022 року, виконавчий комітет Новояворівської міської ради відмовив Державному лісовому підприємству у наданні дозволу на вирубку лісів.

Про це Львівській мануфактурі новин стало відомо з власних джерел у мерії, пише Четверта студія.

На учорашньому засіданні виконком розглядав питання «Про погодження дозволу на проведення рубок лісів на території Новояворівської міської ради у 2022 році ДП «Рава-Руське лісове господарство».

У згаданому проекті рішення йдеться про надання дозволу Державному лісовому підприємству на проведення рубок головного користування, рубок формування та оздоровлення лісів та інших рубок, пов’язаних та не пов’язаних з веденням лісового господарства на території Новояворівської міської ради у 2022 році.

Члени виконкому не підтримали це рішення і, відповідно, Рава-Руський держлісгосп не може здійснювати будь яких лісозаготівельних робіт на території громади. Як стало відомо Львівській мануфактурі новин, жодного голосу «ЗА» це рішення не було.

Новояворівська міськрада не дозволила лісгоспу рубати ліс

«Члени виконкому не підтримали це рішення тому, що не було проведено обговорення в громадах щодо таких вирубок, а без цього ми не можемо надати дозвіл. Ми готуємо офіційний лист на держлісгосп про те, що вони спочатку мають провести роботу з громадами, пояснити їм, що й до чого, а вже по тому можуть звертатися до нас за відповідним дозволом», – пояснила Галина Джулай, перша заступниця міського голови Новояворівська.

З її слів, зараз на території громади вирубки не проводяться, принаймні, легальні. Тим часом громадські активісти схвально оцінили такі дії посадовців.

«З того, що я бачу, держлісгосп підсунув папірець, який у випадку одобрення дав би зелене світло на всі види рубок. Це все підміна понять, махінації і шулерські дії лісгоспу. На законодавчому рівні, рішеннями Львівської обласної ради, та розпорядженням голови Львівської держадміністрації є чітко погоджена процедура погодження рубок з громадами. Члени виконавчого комітету молодці, що не дали себе ошукати», – прокоментував Василь Курій, активіст руху СтопЛісоцид.

Як раніше повідомляла Львівська мануфактура новин, рішенням Львівської обласної ради та розпорядженням голови Львівської ОДА в області запроваджено механізм громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Коментарі

Позначки: ,