Новообрана Львівська міська рада розпочала свою роботу у рамках чинного законодавства, – ЄС

Новини 24 Листопада, 2020 118

Фото: 4studio

Сьогодні в рамках чинного законодавства розпочала свою роботу новобрана Львівська міська рада 8-го скликання. Новобрані депутати виконали рішення Львівської територіальної виборчої комісії, яка згідно з чинним законодавством, є єдиною уповноваженою скликати перше засідання новообраної ради.

Про це йдеться у заяві партії “Європейська Солідарність”, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної організації.

“Нам дивно, що довкола цієї, виключно процесуальної події, розгорнулися політичні баталії. Хочемо відповідально заявити, що сьогоднішня сесія Львівської міської ради відбувається виключно в рамках законодавства України. Дії міської ради — це захист результатів волевиявлення львів‘ян 25 жовтня 2020 року. Вчора завершились 4 засідання суду щодо спроб «зеленої» влади переглянути результати місцевих виборів”, – йдеться у документі.

На сьогоднішній сесії було прийнято присягу депутатів і обрано президію новообраної ради. Також після приведення до присяги новообраної міської ради розпочнеться процес легітимації органів влади в усіх населених пунктах, які входять у Львівську ОТГ. Втратять повноваження чинні ради в рамках Львівської ОТГ, а голови будуть тимчасово керувати до обрання виконавчого комітету ради Львівської міської ради.

“Окремо хочемо наголосити, що міський голова Львова Андрій Садовий та увесь виконком залишаються у всіх повноваженнях як виконавчі структури міської влади. Вибори завершились і потрібно починати працювати на благо громади та виконувати передвиборчі обіцянки. Від нас чекають результату. І міська рада буде працювати в інтересах міста і львів‘ян. Чекаємо, що до цього процесу приєднається і новообраний міський голова”, – зазначається у документі.

Коментарі

Позначки: , ,