П’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час поїздки до Львова відвідав Архикатедральний Собор Св. Юра та вшанував пам’ять Митрополита Андрея Шептицького у крипті собору у зв’язку з 75-ми роковинами смерті Митрополита, пише Четверта студія.

«Хочу наголосити, що це був не лише духовний лідер України, не лише церковний діяч греко-католицької церкви. Це був державний діяч і державний лідер», – наголосив Петро Порошенко.

«Він насправді демонстрував, якою має бути відповідальна державна політика України», – казав п’ятий президент України.

Петро Порошенко нагадав, що коли в 1944 році зі Львова були вибиті фашисти, і в умовах коли в місті було КДБ СРСР, то й ця спецслужба не наважилася зупинити потік вірних, які прийшли віддати шану і повагу митрополиту Андрею.

Петро Порошенко з візитом у Львові .фото 4studio

«Я би дуже радив всім, хто вивчає історію України, всім державникам, всій владі обов’язково перечитати труди Митрополита Андрея для того, щоб побачити наскільки відповідальним було його ставлення до української нації, до українського народу, до людей і до майбутнього, його бачення майбутнього української держави», – зазначив Петро Порошенко.

Він відзначив, що сьогодні на службі в храмі було багато людей, які прийшли віддати свою шану величезній постаті, великого українця Митрополита Андрея Шептицького.

Петро Порошенко також поспілкувався з вірянами та оглянув експозицію особистих речей Митрополита.