НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі до жовтня

Новини 26 Травня, 2021 36

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) до 1 жовтня заборонила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії в середу, 26 травня, передають Українські Новини.

“Анулювати результати річних аукціонів, на яких розподілено пропускну здатність на 2021 рік у частині міждержавних зв’язків між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного співтовариства”, – йдеться в проєкті постанови НКРЕКП.

Також НКРЕКП обмежила пропускну здатність для імпорту електроенергії в Україні, яка пропонується на місячних і добових аукціонах на 2021 рік у частині міждержавних зв’язків України з Росією і Білоруссю.

При цьому зазначені заходи не будуть поширюватися на такі лінії електропередачі (ЛЕП): ЛЕП-110 кВ “Добрянка – Тереховка”; ЛЕП 110 кВ “Славутич – Комарин”; ЛЕП-35 кВ “Кортеліси – Мокрани”; ЛЕП-0,4 кВ “Кошари – Рітец”.

Крім того, під час засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк заявив, що комісія планує продовжити заборону імпорту електроенергії і після 1 жовтня.

Також НКРЕКП зобов’язала виробників електроенергії, що використовують вугілля, забезпечити накопичення вугілля на кінець кожного місяця 2021 року відповідно до графіка накопичення вугілля, а також щодня передавати оператору системи передачі національної енергетичної компанії “Укренерго” дані про стан накопичення вугілля.

Ця постанова набере чинності в день її прийняття і буде діяти до 1 жовтня 2021 року.

Як повідомляли Українські Новини, Міненерго хоче заборонити імпорт електроенергії  з Росії та Білорусі.

Коментарі

Позначки: