Німеччина допоможе українцям з ліками

Новини 08 Листопада, 2022 152

Німеччина допоможе українцям з ліками

DEG-Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbh (“DEG”) у підтримці з Федеральним Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (“BMZ”) схвалив  рішення про виділення 25 млн грн на покриття вартості ліків і їх доставки українцям, які постраждали від війни і не мають змоги придбати необхідні ліки самостійно. Гроші будуть передані фонду «Ліки для України» декількома траншами у найближчі місяці. Перший – вже отриманий у жовтні.

Про це пише Четверта студія.

Фонд «Ліки для України», створений Liki24.com у квітні 2022 року,  дає змогу українцям, яким не вистачає коштів, отримати компенсацію у половину вартості медикаментів, замовлених через застосунок Liki24. Максимальна сума компенсації на даний момент – 500 грн, які можна витратити на одне або декілька замовлень. За рахунок коштів, що передасть уряд Німеччини Фонд «Ліки для України» зможе безперервно працювати та надавати необхідну допомогу, тим хто цього потребує, протягом декількох місяців.

«Ми вдячні DEG та уряду Німеччини за підтримку українців у надскладні для нас часи. Ці кошти допоможуть нам збільшити обсяги допомоги для тих, хто її потребує. Більше грошей – більше врятованих життів. Також ми розглядаємо можливість збільшення відсотка компенсації для найвразливіших верств населення», – наголосив співзасновник та СЕО Liki24.com Антон Авринський.

Завдяки фонду «Ліки для України», який підтримують українські та міжнародні донори, за 6 місяців допомогу отримали 5648 українських сімей на суму 2 824 000 грн.

Скористатися допомогою фонду «Ліки для України» можна за допомогою застосунку Liki24. Перш за все в ньому потрібно зареєструватися, після чого на головному екрані Liki24 з’явиться інформація про можливість узяти участь у програмі компенсації.

Інформація про Liki24.com

Liki24.com – міжнародна компанія з українським корінням, яка була заснована в 2017 році та представляє інноваційну платформу для пошуку, порівняння цін, замовлення й доставки ліків із аптек. Платформа Liki24.com має вже понад мільйон клієнтів в Україні, Румунії та Польщі, а її сайти і додатки щодня відвідують понад 100 тис. користувачів.

Інформація про DEG

 Протягом 60 років DEG фінансує та консультує приватні підприємства у країнах, що розвиваються, та країнах з ринком у процесі формування. З портфоліо у близько 9,2 мільярдів євро, ми є однією з найбільших у світі фінансових організацій розвитку приватного сектору. Як інвестор впливу та клімату ми супроводжуємо компанії, які вирішують питання трансформації та прагнуть скористатися своїми можливостями. Наші клієнти не тільки отримують фінансові та консультаційні рішення, адаптовані до їхніх потреб: вони можуть опиратися на наші знання ринку, нашу експертизу щодо впливу та клімату та нашу міжнародну мережу. Таким чином, ми разом сприяємо створенню більш кваліфікованих робочих місць та місцевому доходу, а також покращенню створення вартості на місцях відповідно до ЦСР.

 Інформація про DEG Impulse

 1 вересня 2022 року DEG Impulse gGmbH, дочірня компанія DEG, розпочала свою бізнес діяльність. Маючи наразі 30 співробітників, вона пропонує пакети рішень для підтримки компаній, які стикаються з проблемами розвитку та економіки.

Завдяки програмам підтримки бізнесу (BSS) та develoPPP, а також за допомогою послуг, наданих Агентством з питань бізнесу та економічного розвитку (AWE) та Довідковою службою з питань бізнесу та прав людини, вона надає компаніям консультації та фінансування для їхніх інвестицій у країни. DEG Impulse допомагає компаніям впроваджувати ці інвестиції ефективно, а також популяризує соціальний та екологічний перехід у приватному секторі підтримуючи цілі з розвитку політики, визначеної Цілями сталого розвитку.

Планується розширити консалтингову та фінансову діяльність, щоб включити додаткові програми.

Коментарі

Позначки: