“Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію”, – Олег Синютка

Новини 20 Листопада, 2017 52

Під час зустрічі Олега Синютки і Рафала Вольскі. Фото: прес-служба ЛОДА

Голова Львівської ОДА закликав Генерального консула Республіки Польща у Львові Рафала Вольскі посприяти перегляду рішення щодо заборони в’їзду до Польщі Святослава Шеремети

У понеділок, 20 листопада, голова Львівської ОДА Олег Синютка провів зустріч із Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольскі. Під час Олег Синютка висловив застереження щодо рішення, яке прийняла польська сторона щодо Святослава Шеремети. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

“Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію. Підручники з історії України не будуть писатися ні в Москві, ні в будь-якій іншій столиці світу. Підручники з історії України, на жаль, написані кров’ю українських патріотів і це наша внутрішня справа, наші національні інтереси як трактувати ті чи інші події. І те, що стосується Української революції столітньої давнини, УПА, Голодомору та інших історичних подій – це наше право та наші національні інтереси”, – наголосив Олег Синютка.

Під час зустрічі голова Львівської обласної державної адміністрації висловив певність щодо необхідності перегляду польською стороною рішення щодо Святослава Шеремети як запоруки добросусідських стосунків між країнами.

“Ми завжди виступаємо за добросусідські стосунки, але я переконаний, що ми не маємо права давати будь-кому зловживати цим і нехтувати нашою толерантністю і нашим бажанням добросусідства. Я впевнений, що такі рішення повинні бути переглянуті польською стороною як символ добросусідства і бажання мати добрі стосунки між українцями і поляками”, – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, у суботу, 18 листопада, близько 12:00 на міжнародному пункті пропуску Шегині-Медика польські прикордонники не впустили до Польщі відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій та директора комунального підприємства Львівської облради “Доля” Святослава Шеремету.

Польща офіційно підтвердила заборону на в’їзд до країни Святославові Шереметі.

Коментарі

Позначки: , , ,