Ніхто за жодних обставин не має права по-хамські, зверхньо погрожувати ветеранові, – Яна Зінкевич

Новини 29 Жовтня, 2019 386

Фото: ФБ/Яна Зінкевич

Депутат звернулася до президента Зеленського

Яна Зінкевич звернулася до президента України: Ніхто за жодних обставин не має права по-хамські, зверхньо погрожувати ветеранові.

Ніхто за жодних обставин не має права по-хамські, зверхньо погрожувати ветеранові. Особливо президент України, який зайняв свою посаду виключно завдяки сотням тисяч таких сміливих людей, які ціною свого життя і здоров’я зберегли країну, яку він має велику честь очолювати. Президент має відповідати цій честі, а не поводитись ніби тепер йому все дозволено і ніякі політичні наслідки не настануть. Адже репутація, як відомо, може втратитись за один день.

Як пише «Четверта студія», про це написала на своїй сторінці у ФБ народний депутат України Яна Зінкевич.

«Людина, яка кілька разів ухилялась від призову, не має права говорити ветеранові бойових дій, як йому захищати свою країну.

Людина, яка має дуже поверхневі знання з управління державою, не має морального права корчити із себе експерта і поширювати нісенітниці про скорочення всіх соціальних витрат , щоб налякати простих людей бідністю та змусити їх добровільно впустити в свої будинки найманців Путіна.

Те, що ми бачили на відео – це сором і ганьба. Це жахлива зверхність і зневага до тих людей, яким не байдужа доля України. До тих людей, які зараз в часи російського реваншу на вагу золота.

Пам’ятаєте це радянське відчуття “малоросійської другосортності”, цю їдучу плісняву, яку ми так довго стирали власною кров’ю на Майданах і на війні – ви відчуваєте, як нею зараз тхне?

Саме тому на абсолютно нормальні питання від учасника бойових дій, питання не про випуски “Ліги сміху”, а про національні інтереси і долю сотень мирних мешканців президент реагує звинуваченнями та залякуваннями. У президента немає конструктивної відповіді на ці питання, але є погрози і ресурси ці погрози втілити.

Так робили в СРСР – слідкували за “нєугодними”, погрожували обшуками і втілювали їх, приїжджаючи на воронках серед ночі, позбавляли повноважень і волі людей, які різко виступали проти незаконності, вседозволеності та зловживання посадовими ресурсами.

Зверхня та некоректна розмова президента з добровольцем справедливо викликала хвилю обурення. Втім, таку манеру розмови дозволяє собі не лише пан Зеленський. На початку року Олександр Дубінський (з партії “Слуга Народу”) дозволив собі жартувати про вбивство українських громадян – він пропонував отруїти газом тих, хто прийшов на форум Петра Порошенка.

Ті, хто бачив на власні очі людські страждання, просто не можуть сміятись над подібними жартами. Так само як не можуть сміятись на таким люди, які ще не втратили здоровий глузд. А таких людей, пане президенте, в нашій країні дуже багато.

Зеленський в розмові (та і загалом ця фраза постійно проскакує в його мові ледь помітним лейтмотивом) раз чи два нагадав, що його обрала більшість.

Пане президенте, практика показує, що люди здатні змінювати свою думку. Ви вікрито пишаєтесь літніми результатами виборів та перемогою, але подивіться у вікно – вже осінь. Хто знає, які ідеї могли визріти за цей час в головах ваших тодішніх прихильників.

Не думаю, що їм сподобається, як ви караєте депутатів інших фракцій, а на слова своїх колег по партії дивитесь крізь пальці. (Приклад – «школярські вибачення» з трибуни депутатів-кнопкодавів від СН замість відмови від мандату. Не всі ще ж забули славнозвісний меморандум депутатів СН?)

Людям більше не подобається вибірковість – вони хочуть справедливості. Люди хочуть мати можливість реалізовувати свої вміння, працювати і будувати країну для себе, а не для чергового пана. Вони занадто дорого заплатили за це право і наврядчи тепер повернуться у статус російських “слуг”»,- зазначила у своєму дописі Яна Зінкевич.

 

Коментарі

Позначки: , , ,