Нічна ракетна атака на Львівщину: три влучання, сім ракет збито

Новини 06 Липня, 2023 278

Нічна ракетна атака на Львівщину: три влучання, сім ракет збито

Сьогодні вночі три російських ракети влучили по Львову, сім ракет було збито Повітряним командуванням «Захід» Повітряних Сил ЗС України. Ворог атакував нашу область з Чорного моря ракетами «Калібр».

Про це поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу для журналістів, пише Четверта студія.

«Маємо пряме влучання в житловий будинок у Львові. На жаль, на теперішній час, четверо людей загинуло. Триває розбір уламків будинку. Під ними можуть знаходитися люди.
На цей час 32 людини звернулося за медичною допомогою, 13 госпіталізовано.

Зафіксовано руйнування більше 30 будинків, понад 250 квартир, більше 50 автомобілів, понад 10 гуртожитків, постраждало два вищих навчальних заклади, будинок дитини, санаторна школа. В оселях – десятки тисяч вибитих вікон і дверей. Зруйнована одна з підстанцій.

Крім того, ракетна атака вразила і громади області. Так, уламок ракети впав у Глинянській громаді поблизу будівлі Народного дому, є руйнування. У Золочівській громаді в селах Велика Вільшаниця і Хильчиці внаслідок падіння уламків ракети є руйнування приватних будинків.

Дякую Повітряному командуванню «Захід» і всім службам, які задіяні в пошуково-рятувальній операції», – сказав Максим Козицький.

Очільник області закликав не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і користуватися укриттями для збереження життя.

Львівська міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення надати 100 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару росіян.

Коментарі

Позначки: