Ні в якому разі не дати “п’ятій колоні” посіяти в українців сумнів в нашій єдності: Порошенко про російську агресію

Новини 09 Травня, 2020 464
фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

Єдине, що зможе зупинити Росію – це внутрішня політична єдність. Ні в якому разі не можна дати Росії через фейкові новини, через свої канали, через свою “п’яту колону” і політиків посіяти в українців сумнів в міцності, європейськості і єдності.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це п’ятий президент України, лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко заявив під час міжнародної конференції “Мир та війна”.

“Яскрава демонстрація цього є відмінність в усьому: механізмів, які робить Росія, і механізмів, які робить весь світ. Я це наголосив на початку нашого ефіру. Вони – “можемо повторити”. Ми – “ніколи знову”. Вони – “Бессмертный полк”, і всі навколо решта винні. Ми – як сказали щойно предстоятелі наших церков, перемога не тільки у війні, а й над війною. Бо мета створення Європейського Союзу була така, щоб більше ніколи європейський континент не був джерелом війни, як це було під час Першої й Другої світових війн”, – заявив Порошенко.

Він зазначив, що тоталітарна Росія не можу існувати без війни.

“Виявляється, що тоталітарна Росія без війни існувати не може. Подивіться, це не тільки агресія 1939 року, не тільки знищення українців у 1933-му, не тільки Угорщина 1956-го, не тільки Чехословаччина 1968-го, а це постійна позиція. Росія оточена конфліктами й маріонеточними режимами. Це живлення для Росії”, – додав Порошенко.

П’ятий президент переконаний, що світ зацікавлений в тому, щоб Росія стала демократичною країною.

“І ніхто вороже до Росії не ставиться. Європа, Україна, світ зацікавлені, щоб Росія стала демократичною країною. Але ми маємо демонструвати й силу. Лише НАТО за 70 років існування продемонстрував, що не було жодного нападу на жодну країну-члена Альянсу. Ні Будапештський меморандум, ні Рада безпеки ООН, ніякі інші інструменти не працюють. І саме тому мною було прийнято рішення як тодішнім президентом і верховним головнокомандувачем Збройних сил, що ми будуємо нашу українську армію, що армію ми будуємо спільно з НАТО, що у нас є інструктори, що у нас є технічна і військова допомога, що ми обмінюємося досвідом, що ми укладаємо угоди й що ми рухаємося до членства в НАТО. Це єдине, що зможе зупинити Росію. І друге – внутрішня політична єдність. Ні в якому разі не дати Росії через фейкові новини, через свої канали, через свою “п’яту колону” і політиків посіяти в українців сумнів в нашій міцності, європейськості й єдності, – резюмував Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,