Несподівана відставка тренера зробила «Львів» головним аутсайдером УПЛ

Новини 02 Березня, 2021 102

Несподівана відставка тренера зробила «Львів» головним аутсайдером УПЛ

Футбольний клуб «Львів» пішов на черговий ризикований крок, звільнивши головного тренера команди Віталія Шумського.

Спеціаліст, який повів усю зимову підготовку команди до «рестарту» Української Прем’єр-ліги, і навіть встиг здобути одну перемогу в лютому – над «Минаєм» (2:1), був змушений піти з команди після бесіди з керівництвом «Містян», яке залишилося незадоволеним розгромною поразкою від лідера турнірної таблиці – київського «Динамо» (1:4) і поверненням команди на останній рядок.

Зміна головного тренера – крок клубних «босів», направлений на поліпшення турнірного становища, але на думку букмекерських аналітиків, таке рішення призведе до зворотних наслідків – «Львову» навряд чи вдасться уникнути пониження в класі. Такої думки дотримуються і експерти провідної беттинг-компанії на українському ринку – Паріматч. В довгостроковій лінії контори є варіант для парі на колектив, що займе останній рядок в табелі про ранги УПЛ сезону 2020/21, і саме «Львів» там тепер – головний претендент на виліт. Також мобільна версія Паріматч дає можливість слідкувати не лише за зміною ставлення експертів до шансів тієї чи іншої команди, але і пропонує великий вибір статистичних даних, що завжди стають в нагоді при оцінюванні шансів на перемогу в футбольних матчах, або ж інших спортивних змаганнях.

Звісно, не завжди беттинг-компанії є максимально точними у своїх котируваннях і спортивні ставки на аутсайдерів часто завершуються успіхом для тих, хто їх робить. Проте у ситуації зі «Львовом» думка аналітиків є досить логічною. Звільняти тренера після поразки від головного фаворита сезону, а також всього лише після трьох зіграних матчів після «рестарту» сезону – не надто переконливий вчинок. Та і ситуація в турнірній таблиці не є критичною – «Містяни» лише по додатковим показникам відстають від рятівної сходинки.

Втім, можливо у прощанні з Віталієм Шумським є не тільки спортивні фактори. Ймовірно, що звільнення тренера може бути пов’язане з його конфліктом із четвертим суддею гри 15-го туру УПЛ  проти «Колоса» Миколою Кривоносовим, який зі слів самого Шумського, вилучив його через відмову судді розмовляти з ним українською мовою. В такому разі ситуація для «Львова» видається ще більш абсурдною та дивною.

Коментарі

Позначки: , ,