Серед серйозних недоліків програмного документу уряду на наступні 5 років –  відсутність чіткого плану виконання Україною своїх зобов’язань щодо Угоди про асоціацію, – про це заявила під час свого виступу народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми раді, що в Програмі діяльності уряду відображені частини, що стосуються європейської і євроатлантичної інтеграції. Ми також вдячні міністерству економічного розвитку і сільського господарства за те, що вони приділили окрему увагу виконанню Угоди про асоціацію. Детально розписали конкретні заходи, які вони планують вжити.

Разом з тим ми не помітили в Програмі діяльності уряду виконання тих пріоритетів, які були схвалені  19 і 20 самітами Україна-ЄС щодо інтеграції України до енергетичного, цифрового ринку ЄС, а також щодо інтегрованого управління кордонами. Хотілося би бачити дії в цьому напрямку», – зауважила політик.

Також народний депутат під час виступу акцентувала, що в документі немає, на жаль, згадки про наміри України виконати всі зобов’язання щодо Угоди про асоціацію, хоча програма розрахована на 5 років.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що цей уряд відмовився від пріоритетизації забезпечення рівності між чоловіками і жінками.

«Мабуть вони не знають, що більше залучення жіночої праці дає можливість росту ВВП. Зокрема, в таких економіках як США, на 5 відсотків, Японії – на 9 відсотків. І закликала звернути увагу уряду на питання гендерної рівності в Україні. Нагадавши, що 53 відсотки населення – це жінки».