Негода не стала на заваді: на Львівщині зібрали урожай озимого ячменю та ріпаку

Новини 02 Серпня, 2018 83

Фото Львівської ОДА

На Львівщині вже практично завершено збирання озимого ячменю та озимого ріпаку.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, цьогоріч несприятливі погодні умови  негативно впливають на хід жнивної кампанії, та аграрії Львівщини  відповідально і злагоджено жнивують. Вже практично завершено збирання озимого ячменю та озимого ріпаку.

В області вже зібрали ранніх зернових на площі 48,0 тис. га, намолочено 265,4 тис. тонн зерна, урожайність-55,2ц/га (минулого року – 54,2 ц/га). На стадії завершення обмолот озимого ячменю, якого вже зібрали на площі 20,8 тис. га (97% від загальної посівної площі), врожайність становить 62,1 ц/га (минулого року – 60,4ц/га). Також на завершенні збирання урожаю озимого ріпаку, якого зібрано з площі 56,3 тис. га (92,0% від посівної площі ), намолочено 174,9 тис. тонн з врожайністю 31,0ц/га.

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, на сьогодні лідерами у жнивуванні є аграрії Самбірського (45,0%), Сокальського (43%) та Жовківського (39,0%) районів. Завершення обмолоту озимого ячменю характеризується найвищою врожайністю у сільськогоспо- дарських підприємствах Городоцького (73,0 ц/га), Сокальського (70,3ц/га), Кам’янка-Бузького (65,7 ц/га), Самбірського (64,8%) районів.

З метою прискорення збирання врожаю максимально швидкими темпами  департаментом агропромислового розвитку проводиться моніторинг завантаженості зернозбиральної техніки для формування механізованого загону допомоги в збиранні та обмолоті сільськогосподарських культур.

 

Коментарі

Позначки: , ,