Небезпечний вірус з іноземного курорту охопив Україну (ВІДЕО)

Новини 19 Листопада, 2019 999

Фото ілюстративне з відкритих джерел

В Одесі школи закривають на карантин

В Одесі через спалах вірусу Коксакі на карантин закрили вісім класів школи №63.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє  t.ks.ua.

“Вісім класів закриті на карантин. Це викликано тим, що більш ніж 30% учнів в цих класах хворіють на ГРЗ, серед яких є не тільки випадки простудних захворювань, а й вірус Коксакі. Так як ця хвороба лякає наших батьків, просимо в разі виявлення будь -або ознак гострого респіраторного захворювання, не пускати дитину в школу “, – сказала директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневіч.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє  t.ks.ua.

Вона зазначила, що в разі виявлення в школі дитини з ознаками ГРЗ, він буде відразу поміщений в ізолятор, а в навчальний заклад викличуть батьків, щоб відправити дитину додому. У разі так званого залишкового кашлю (після основної хвороби), в школу необхідно надати відповідну довідку від лікаря про те, що конкретна дитина не є небезпечним для оточуючих.

Як уточнила Буйневіч, мова йде про вірусні і простудних захворюваннях, а також про вірус Коксакі, який знаходиться в категорії гострих респіраторних вірусних інфекцій.

“Симптоми цієї хвороби такі ж як у грипу. Зовнішні відмінності – висип на долонях. Це як вітрянка. Якщо воно сталося, то, як правило, велика кількість людей їм хворіють”, – сказала чиновниця.

Відзначимо, що вірус Коксакі відноситься до ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті і вважаються хворобами “брудних рук”. Зараження можливе також повітряно-крапельним шляхом, через продукти, які не пройшли термічну обробку, і воду.

Інкубаційний період вірусу становить від 2 до 10 днів. Перші ознаки вірусу схожі на звичайний грип або застуду. Головна ознака вірусу Коксакі – невеликі бульбашки з рідиною на тілі, в першу чергу, в роті і на статевих органах. Вони не викликають свербіння, але дискомфорт і біль проявляється практично відразу.

Крім цього, симптомом вірусу Коксакі є сильна діарея та розлад шлунково-кишкового тракту. Якщо запустити лікування, це може загрожувати загальним запаленням центральної нервової системи, менінгіт, параліч, перикардитом, розвитком діабету.

Як повідомлялося раніше, сім’я з України, яка відпочивала на одному з курортів в Туреччині, підхопила небезпечний вірус Коксакі, який характеризується високою температурою і висипом.

Довідково. Вірус Коксакі, який породжує хвороба з дивною назвою “рука-нога-рот”, передається через слину і немиті руки і охоче живе в теплих басейнах.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,