Українське суспільство має почути чесну відповідь про домовленості щодо вирішення ситуації на Донбасі від команди президента Зеленського, а не просто заклики повірити їм, що все буде добре, – підкреслила у коментарі співголова фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Лінія зіткнення зафіксована у вересні 2014 року, включала, що український контроль має бути в Дебальцевому, Новоазавському, захопленому проросійськими бойовиками і самою РФ, яка влаштувала під Дебальцевим і в Новоазовському свої військові бази. Власне сьогодні там залишаються бойовики і російські окупаційні війська. Чому вони не відходять звідти? Чому ці населені пункти не передають Україні, згідно Мінських угод?», – наголосила Ірина Геращенко

«Весь цей комплекс питань дуже бентежить», – додала вона.

Ірина Геращенко зазначила: «Коли ми бачимо, що підписуються якісь документи, які відірвані від ключового безпекового блоку, ми усвідомлюємо, що це створює ризики цивільному населенню, Збройним силам України, які відводять в зиму, в чисте поле, де немає обладнаних бліндажів, фортифікаційних споруд».

«Хтось порахував скільки це буде коштувати? Хтось порахував, які ризики буде нести сьогодні українська армія?», – додала депутат.

За її словами, в цих питаннях суспільство має отримати об’єктивну, чесну інформацію: «Питання, на які суспільство має почути чесну відповідь, а не цю барабанну піонерсько-комсомольську дріб, що «все буде добре, повірте нам».

«Вам ми може б і повірили, але ми не віримо Путіну. Не віримо Путіну ні на грош, і тому ми хочемо зрозуміти, які є гарантії, що Путін, який весь цей час обманював не тільки Україну, а й все світове співтовариство, сьогодні раптом стане людиною, яка виконає хоч щось», – підкреслила співголова фракції.

«А якщо він щось хоче виконати, нехай виконує Мінські угоди і ключовий безпековий блок», – резюмувала Ірина Геращенко.