Не вірте фейкам про небезпеку зараження коронавірусом від домашніх тварин, – Яна Зінкевич

Новини 25 Березня, 2020 209

В Україні під час епідемії коронавірусу почало з’являтися багато фейкової інформації, яка лише шкодить, провокує паніку та іноді змушує українців до невиправдано радикальних кроків.

Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич у відеоблозі, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«З’являється забагато фейків про небезпеку зараження коронавірусом від тварин. Наприклад, жваву дискусію викликали фото білбордів від МОЗ України із закликом уникати контактів з тваринами, бо начебто вони становлять небезпеку», – розповіла Яна Зінкевич.

Вона додала, що цю істерію підсили на одному з інформаційних телеканалів, де власник мережі приватних клінік заявив, що здав свого собаку у притулок, щоб не заразитись від нього.

«Все це підсилює паніку серед населення та штовхає на радикальні кроки – люди через страх позбавляються своїх домашніх улюбленців», – підкреслила представниця «Європейської Солідарності».

«Хочу розвіяти ці міфи. Всесвітня організація охорони здоров’я та інші авторитетні організації підкреслюють, що зараз не існує доказів, що тварини можуть бути носіями збудників коронавірусу», – повідомила Яна Зінкевич.

Вона розповіла про кілька базових рекомендацій Американської асоціації ветеринарів, як перестрахувати себе та свого улюбленця в період карантину.

«Якщо ви не хворієте на COVID-19, ви можете спілкуватися зі своїм вихованцем так, як зазвичай. При цьому варто ретельно дбати про гігієну рук до і після контакту з твариною. Вигулюйте тварин у місцях, де немає скупчення людей. Після прогулянки обов’язково мийте лапи вашого домашнього улюбленця водою і милом», – сказала народна депутатка.

За її словами, не зайвим буде також більш ретельний догляд за іграшками і посудинами для води та їжі звірятка. Також варто заздалегідь попіклуватися про запас їжі та ліків для тварини в разі потреби.

«Якщо людина хвора, варто попросити когось іншого попіклуватися про улюбленця на цей період, і взагалі уникати контакту», – зауважила Яна Зінкевич.

Вона також додала, що вірус виживає довше на твердих, неживих поверхнях, наприклад, склі, металі, ніж на м’яких поверхнях таких як хутро чи картон.

«Тож не піддавайтесь паніці, піклуйтесь про своїх улюбленців та підтримуйте інформаційну гігієну у цей період», – резюмувала народна депутатка.

Коментарі

Позначки: , ,