Саме Росія має звільнити окуповані території Донбасу, а не Україна повинна відводити війська зі своєї землі, – заявляє п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Перед тим, як зараз проводити мінські переговори, обговорювати формулу Штайнмаєра, відведення військ, якого взагалі немає в Мінських угодах, треба добитися виконання Мінську, під яким стоять підписи представників Росії», – підкреслив Петро Порошенко в інтерв’ю журналістам.

«І не Україна зараз має відводити війська, а Російська Федерація має звільнити 2,5 тис. км2 нашої території відповідно до Мінська 19 вересня 2014 року», – заявив він.

П’ятий президент України зазначив, що саме сьогодні 19 вересня та дата, коли, безумовно, «варто нагадати росіянам про це, а не показувати звідки ще ми маємо відвести війська з нашої землі. І які ще не існуючі формули ми маємо підтримати, аби лише продемонструвати Путіну свої дружні відносини», – додав він.

Петро Порошенко підкреслив: «Це не те, чого сьогодні потребує Україна. Це не те, чого сьогодні потребує міжнародна коаліція на підтримку України, над створенням якої наша команда працювала п’ять років».