Не такий страшний вірус COVID-19, як вірус некомпетентності Зе-19, – Порошенко

Новини 25 Вересня, 2020 266

Петро Порошенко з візитом у Львові, фото 4studio

Місцеві вибори 25 жовтня мають стати запобіжником від некомпетентної дилетантської влади. Про це на Сумщині заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише Четверта студія.

Він наголосив, що вже неодноразово «слуги» спотворювали важливі законодавчі ініціативи. А розпис державного бюджету на наступний рік, який намагаються протягнути через Верховну Раду, призведе до падіння доходів найбідніших українців.

«Якщо їх допустити керувати ще й місцевим самоврядуванням, буде повний хаос. Ці вибори мають стати запобіжником від дилетантства зеленої влади.  Зберегти керованість і професійне управління на рівні громад. Бо яку б ініціативу ти їм не дав, вони все спотворять», – обурюється Порошенко. Він нагадав як приклад ініціативу «Європейської Солідарності» застрахувати всіх медиків від коронавірусу. Монобільшість натомість вирішила страхувати лише на випадок смерті.

«Безталанним наступникам наша команда передали економіку  з доволі помітним зростанням – чотири з половиною відсотки за підсумками першого кварталу дев’ятнадцятого року. За другий квартал цього року економіка впала на 11 з половиною процентів. Цифри промовляють самі за себе. Вони кажуть неправду, коли списують все на коронавірус. Економіку під відкос вони пустили ще до початку пандемії. Тому що дилетанти, невігласи і непрофесіонали», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент також зауважив, що у проекті бюджету скорочені видатки на армію і на виплату субсидій. Натомість суттєво збільшене утримання силовиків та Офісу Зеленського.

«Бюджет – це як лакмусовий папірець. От що подобається діючій владі  – те вона фінансує, а що не подобається – і фінансування цього вона скорочує. Вони не люблять армію, вони не люблять збройні сили. У армії і збройних сил вони забрали гроші.

Друга позиція кого вони не люблять – це ветерани. Бо у міністерства ветеранів вони забрали гроші. Третя позиція, кого вони не люблять – це бідних людей. Бо на 7% скорочені видатки на субсидії. Хто отримує субсидії? Програма так і називається «Субсидії малозабезпеченим громадянам» – для того, щоб компенсувати видатки на житлово-комунальні послуги. 7%, або 2 мільярди 700 мільйонів гривень вони забрали з цієї програми.

І це при тому, що за всіма прогнозами ціна на газ істотно зросте і відповідно істотно зросте і необхідність підтримки малозабезпечених. Скорочення видатків на субсидії – це є те, чого ми звами допустити не можемо», – наголошує Порошенко.

«Кожен день їхнього перебування при владі нищить країну, розмиває основи державності. Як я колись сказав, ніби підлітки в нетверезому стані вирішили політати на суперскладному літаку. Дорвалися до штурвала. Але ми з вами не маємо бути байдужими пасажирами. Бо країна знаходиться в небезпеці», – застерігає п’ятий Президент.

Коментарі

Позначки: