Не «Свати» і не «95 квартал» формують патріотизм держави, – Геращенко

Новини 26 Серпня, 2019 138
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

На сьогодні національною ідеєю України є відновлення територіальної цілісності і розбудова сильної європейської держави. Про це сказала перший заступник голови Верховної Ради України, кандидат в народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в ефірі «Прямого», повідомляє прес-служба партії “Європейської Солідарності”.

«Моя усвідомлена незалежність країни прийшла, можливо, трошки пізніше, але в останні п’ять років це надзвичайне свято з особливими відчуттями, дуже емоційне для кожного українця. Ми маємо незалежність, але ми маємо відновити територіальну цілісність  і суверенітет України і над цим ми будемо працювати. Донецьк, Луганськ, Крим так само є Україною і я дуже мрію, щоб ми були там, піднімали український прапор і були щасливі вітати українців»,- сказала вона.

За словами Геращенко, бажано, щоб усвідомлення унікальності нації приходило еволюційним шляхом, але так сталося, що Україна пережила агресію. І саме тому сьогодні, коли Україна перебуває в стані війни, окупації наших територій, дуже гостро відчувається потреба у свободі, у захисті нашого суверенітету.

«Сьогодні Україна має національну ідею – це відновлення територіальної цілісності, це – сильна європейська країна. Для нашої країни таким шляхом дійсно стало потрясіння. Сьогодні українцем бути модно. Мене здивувало, що нова влада намагається рядитися в такий собі білий одяг, білі прапори вивішувати… Друзі, зарано ще вивішувати білі прапори, наш колір синьо-жовтий, наш одяг – це вишиванка, наш ідентичний код -це незалежність. За це варто боротися»,- зазначила Геращенко.

«На Хрещатику відбувся Марш ветеранів, захисників вітчизни. Ми були там, і в мене досі червоні долоні, так ми аплодували. Повага до ветеранів має біти не тільки в День Незалежності. Усвідомлення ролі нашої армії в захисті територіальної цілісності і суверенітету це дуже важливо. Ми зробили все для того, щоб захистити міністерство ветеранів. Надалі наша фракція буде робити все, щоб не дати жодного шансу скоротити соціальні програми для ветеранів, фінансування армії та силових структур менше ніж 6% ВВП, як це є зараз. Дуже важливо, що діджиталізація країни, нові інформаційні програми не забували, що не «Свати» і не «95 квартал» формують патріотизм держави, це робить 95 бригада, 10, 128, 72, 85. Всі ці  бригади і батальйони, які вибороли українську незалежність. Ми маємо зробити все, щоб були звільнені політв’язні. Ключове, що об’єднує українців – це любов до України»,- наголосила Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,