Не дамо жодного шансу реваншу: Порошенко вшанував пам’ять перших Героїв Небесної Сотні

Новини 22 Січня, 2021 597

Петро Порошенко у Львові Фото: 4studio

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко вшанував пам’ять перших Героїв Небесної Сотні, які загинули 22 січня 2014 року під час Революції Гідності.

Про це повідомляє пресслужба “ЄС”.

“День Соборності не тільки свято об’єднання нашої держави. А й, на жаль, скорботний день в українській історії, коли перші Герої Небесної Сотні віддали свої життя за ідеали Гідності і Свободи.

Сім років тому, 22 січня, захищаючи Євромайдан, загинули великий українець вірменської національності Сергій Нігоян, великий білорус, який любив Україну, — Михайло Жизневський, та львівський науковець Юрій Вербицький.

Вони віддали своє життя, аби ми мали шанс побудувати вільну європейську країну. Про це важливо пам’ятати не тільки сьогодні, а й, буквально, кожну хвилину. Особливо зараз, коли ми, на жаль, бачимо і безсоромну передачу “беркутів”-убивць країні-агресору, і відновлення політичних переслідувань часів Януковича, і тиск на волонтерів та воїнів, і спроби підірвати авторитет армії, і багато-багато чого іншого, що можна об’єднати єдиним гірким словом — реванш.

Усе це — спроба переписати історію під диктовку Кремля. Але вона не вдасться. Тому що є ми. Ми — носії пам’яті. Ми були там і ми пам’ятаємо все. Заради пам’яті про наших Героїв ми не дамо жодного шансу розвернути країну назад у російське ярмо. Слава Героям! І Слава Україні! – написав Порошенко.

Коментарі

Позначки: