Названо місто, в якому не допрацьовується план із мобілізації

Новини 27 Лютого, 2024 104

Керівник Львівщини пропонує роздавати повістки у розважальних закладах

Є міста, де план виконується спокійно

У Києві не допрацьовується план по мобілізації до лав Збройних Сил України.

Про це заявив голова Офісу трансформації Максим Бахматов в ефірі телемарафону, пише Четверта студія.

В Україні є області, у яких спокійно виконується план по мобілізації. Як приклад, Бахматов навів Рівненську область.

«Рівненська область. Там спокійно виконується план по мобілізації, і ніхто не каже, що права порушують, потерпають», – сказав Бахматов.

Він додав, що є й області, де права військовозобов’язаних порушуються працівниками ТЦК. За словами Бахматова, одна з таких областей – Одеська. Там хапають людей на вулицях та кидають у мікроавтобуси.

«Є голови адміністрацій, які виконують план спокійно по набору новобранців до лав ЗСУ і спокійно працюють», – додав голова Офісу трансформації.

Якщо у Києві по питанню мобілізації не допрацьовують, то треба детальніше це перевірити. Крім того, з приходом нового Головнокомандувача вже розпочалися перевірки, в ході яких з’ясувалося, що велика частка військовослужбовців не приймають участі у бойових діях.

«Третина військових не приймає участі у військових діях, а знаходяться десь в іншому місті. Плюс в нас є 155 тисяч військових пенсіонерів. Але військовий пенсіонер – це 55 років. Такого ж віку людину забирають в армію, а військового пенсіонера – не забирають», – уточнив Бахматов.

Спочатку мобілізацію мають проходити вищезазначені особи, а вже потім всі інші військовозобов’язані.

Коментарі

Позначки: , , ,