Навіть мама Зеленського не вірить президенту, – журналіст Бутусов

Новини 21 Березня, 2020 279
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Лише через тиждень після оголошення суворого карантину президент зумів умовити свою маму не виходити з дому і навчив її робити покупки онлайн. Цей приклад показує, що навіть його мама не вірить його телевізійним зверненням сидіти вдома.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на “Прямий“.

“Подивився звернення президента України до нації

Події за пунктами:

1. В Україні видужав перший хворий на коронавірус.

2. Українські вчені винайшли тести для визначення коронавірусу.

3. Китай надсилає партію допомоги – 10 мільйонів простих масок в аптеки, і 100 тисяч спеціальних захисних масок для медиків і поліцейських, 10 тисяч літрів антисептиків, 10 апаратів ШВЛ.

4. 15 тисяч поліцейських контролюватимуть маршрутки. Президент поставив завдання облдержадміністраціям і мерам міст збільшити кількість маршрутного транспорту, щоб люди сідали по 10 осіб.

5. 8 тисяч українців зможуть повернутися з-за кордону, дозволили виліт з інших країн.

6. Президент умовив свою маму припинити виходити з дому за покупками в магазин. Купіть своїм батькам продукти, або навчіть їх робити покупки онлайн.

Все, дивіться самі за посиланням“, – написав Бутусов.

Він зауважив, що з 6 пунктів “успіхів” по боротьбі з коронавірусом Володимир Зеленський зумів забезпечити тільки один – шостий.

“Президент умовив свою маму, але що він зробив для країни та для держави? До всього іншого він не має ніякого відношення, хоча є главою координаційного штабу по боротьбі з коронавірусом? Що треба почути? Спасибі Китаю за гуманітарну допомогу й увагу – але скільки масок та іншого медичного обладнання поставляє Кабінет міністрів, Державний резерв, Державне управління справами президента, що роблять 3 тисячі державних підприємств, легка промисловість, економіка країни? Які кошти з бюджету спрямовані на ці цілі, які результати переговорів про закупівлі? Чому президент нічого не говорить про те, за що він сам відповідає?”, – додав Бутусов.

Він наголосив, що 100 тисяч китайських захисних масок для медиків і поліцейських – це крапля в морі. В Україні тільки в складі МОЗ працює 186 тисяч медиків, плюс кілька десятків тисяч медиків працюють у відомчих лікарнях. В Україні 150 тисяч поліцейських, 40 тисяч військовослужбовців Нацгвардії, понад 35 тисяч співробітників Держприкордонслужби, 30 тисяч співробітників СБУ.

“Всім цим людям, які виходять на службу на час епідемії, необхідні захисні маски, і міняти ці маски треба кожен робочий день. Тобто 100 тисяч масок не забезпечить всі потреби МОЗ і МВС навіть на один день. 10 мільйонів звичайних масок які треба носити не більше 6-8 годин, на 40 мільйонів чоловік, теж вистачить не надовго. Що робить президент, щоб закуповувати в достатній кількості необхідні кошти? До сих пір в регіони не надійшло жодної копійки грошей з державного бюджету, ніякої допомоги.

Щодо додаткового транспорту силами ОДА та мерів – це взагалі порожнє розпорядження, яке зроблено для піару. А що зробив президент для фінансування транспорту? Що зробило Мінінфраструктури, Держрезерв, щоб подати транспорт, водіїв, паливо і запчастини? Вони звідки з’являться, з повітря? З яких коштів ОДА і мери будуть фінансувати додатковий транспорт? Адже сам президент своїм законопроєктом три дні тому скасував податки на нерухомість і на землю і тим самим забрав кошти у місцевих бюджетів!

Дуже добре, що через тиждень після оголошення суворого карантину президент зумів умовити свою маму не виходити з дому і навчив її робити покупки онлайн.

Але цей приклад показує, що навіть його мама не вірить його телевізійним зверненням сидіти вдома. Добре, що її син – мультимільйонер, він ці потреби забезпечив. Але Зеленський не зробив нічого, щоб інші українські пенсіонери сиділи вдома і робили покупки онлайн. Звідки у людей для цього гроші? 1000 гривень президент пообіцяв пенсіонерам, та тільки поки так і не перерахували їх, та й що таке 1000 гривень? Пенсіонери ходять на ринки, щоб щось продати і щось купити дешевше, їм не по кишені онлайн-торгівля, і Кабмін не зробив нічого для організації постачання пенсіонерів, ні копійки грошей не виділив. Хоча в інших країнах, де оголошують карантин, влада бере на себе відповідальність за постачання людей.

За недоречними посмішками Зеленського ховається абсолютна бездіяльність. Там, де від президента чекають дій і вчинків ми чуємо тільки порожні слова, не підкріплені його власними справами. Це лицемірство, а не державна робота. Цілковита безпорадність”, – написав Бутусов.

Коментарі

Позначки: ,