Навіщо Януковича привезли до Бацька

Новини 25 Травня, 2024 180
Зеленський і Янукович. Фото: відкриті джереда.

Зеленський і Янукович. Фото: відкриті джереда.

Президент-утікач може зіграти чергову провокацію проти України

24 травня у Білорусі приземлився літак колишнього президента України-втікача Віктора Януковича. Як повідомили у Беларускі Гаюн, о 12:50 в аеропорту Гомеля сів борт Януковича Dassault Falcon 900C (RA-09617). Останній раз Януковича бачили у Білорусі у березні 2022 року.

Навіщо Януковича знову привезли у Білорусь і чи не пахне це черговою провокацією проти України?!

Як відомо, головна мета агресора – не тільки захопити українські території, але й внести розбрат між самими українцями, пересварити черговий раз усіх, зробивши поділ українського суспільства. Методи реалізації цього плану можуть бути найрізноманітнішими і далеко не тільки військовими. Інформаційний фронт теж може грати на дестабілізацію ситуації та на руку ворогу.

Давайте пофантазуємо: чи може бути спроба №2 підписати якусь умовну мирну угоду Януковичем від імені України. Скажете – ні! А я запитаю вас – а чому ні? Наведіть аргументи. У війні перемагає той, хто краще обманює. Усіма можливими доступними методами.

А давайте пофантазуємо: Янукович підписує умовний мир від імені України. Як (не)легітимний президент України. За ним цей статус збережний. На його думку. А думку росії ми й так знаємо – у Києві керує хунта, бандерівці, незаконна нелегітимна влада, поставлена США, соросята й інші підараси. Кожен сам може вибрати собі відповідний термін, який йому більше до вподоби. Наш ворог любить використовувати їх усі.

Далі. Ця “угода” легітимізується Держдумою росії і дипломатичною поштою відправляється Україні та усім зацікавленим сторонам. Фантастика, скажете ви? А я знову вас запитаю – а чому ні?!

Чим вам не спосіб зірвати Саміт миру у Швейцарії? Чи не знайдеться кілька країн, які погодяться на імплементацію такої угоди?! Угорщина її не підтримає? А Туреччина? А інші? Точно ні?

Підписав угоду президент України? Підписав. Яка різниця, який! А українці не хочуть її ратифіковувати у парламенті! Значить українці не хочуть миру й далі будуть хоронити своїх чоловіків! Поле для провокацій насправді безкрає.

Повторюсь: триває війна й на інформаційному фронті, зокрема міжнародному. І чи багато країн насправді настільки детально розбираються в українському питанні, чи багато країн хочуть воювати вічно, а не погодитись на будь-яке замороження війни…

До слова, президент Володимир Зеленський вважає, що формат Саміту миру не дозволить правителю Росії Володимиру Путіну брехати, тому лідер Кремля боїться того, що може дати цей захід.

Про це Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні.

Путін не просто хоче зірвати Саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати Саміт. Світ здатен примусити Росію до миру і до дотримання норм міжнародної безпеки”, – сказав президент.

Зеленський переконаний, що Росії нічого протиставити світовій більшості. За його словами, незважаючи на свою брехню, Путін залежить у тому числі міжнародного оточення.

Президент зазначив, що ніхто у світі не зацікавлений у цій війні, крім самого російського агресора.

“Саміт миру – це такий формат, який не дозволить Путіну більше брехати. А без брехні він абсолютно ніхто”, – сказав Зеленський.

…ДумайТЕ, аналізуйТЕ, спостерігайТЕ

Олег Довганик, головний редактор ІВ Четверта студія

 

Коментарі

Позначки: , ,