Наукове обґрунтування розширення двох кладовищ у Львові коштувало майже 300 тисяч гривень (ВІДЕО)

Новини 09 Травня, 2021 466
Личаківське кладовище. Фото Олег Синютка

Личаківське кладовище

Наукове обґрунтування розширення двох міських кладовищ — Голосківського та Сихівського за рахунок лісів коштувало місту близько 300 тисяч гривень.

Про це у ефірі програми Сьогодні. Головне на телеканалі UA: Львів повідомив керівник департаменту житлового господарства міста Олександр Одинець, пише Четверта студія.

“Це вартість наукових обґрунтувань, які виготовляв Лісотехнічний університет, у скільки обійдеться облаштування самих полів сказати наразі важко”, — сказав Олександр Одинець.

За словами Олександра Одинця, відведення земельної ділянки на Голосківському цвинтарі потребує погоджень від органів центральної влади, в тому числі Кабінету міністрів України. А розширення Сихівського кладовища ускладнено тим, що територія, має статус природно-заповідного фонду і вона знаходиться на території Давидівської територіальної громади.

Сихівське кладовище планують розширити орієнтовно на 16 га, а Голосківське орієнтовно на 10 га. Олександр Одинець розповів, що на цій території немає цінних порід дерев. Після розширення частина дерев залишиться.

“Це не означає, що увесь ліс буде знищено. Будуть сплановані поля для поховання, частково зелені насадження залишаться”, — сказав Олександр Одинець.

За дерева, які будуть знищені, місто має виплатити компенсацію.

Коментарі

Позначки: