Національний стадіон у Варшаві назвуть на честь уродженця Львова

Новини 06 Жовтня, 2021 518

Національний стадіон у Варшаві назвуть на честь уродженця Львова

Головний польський стадіон буде названо іменем видатного тренера Казимира Гурського. Урочиста церемонія надання імені відбудеться в неділю, 10 жовтня, під час Свята футболу, – повідомляє Monitor Info.

«У 2014 р. перед стадіоном з’явився пам’ятник, який нагадує про неймовірну історію Казимира Гурського. Цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня народження видатного тренера. Разом із генеральним спонсором арени – «Польською енергетичною групою» ми вирішили назавжди пов’язати стадіон з легендою польського футболу», – заявив голова правління Національного стадіону Влодзімеж Доля.

Казимир  Клаудіуш Гурський (2 березня 1921, Львів — 23 травня 2006, Варшава) — польський футболіст, тренер і футбольний функціонер. За підсумками голосування найавторитетнішого тижневика «Piłka Nożna» отримав нагороду у категорії «Найкращий польський тренер XX століття». У 1991—1995 роках був президентом Польського Футбольного Союзу (ПЗПН).

Народився і виріс у Львові на Богданівці, де мешкав хлопцем у двоповерховому будинку приблизно на місці теперішнього ТЦ «Скриня». Навчався у львівській чоловічій гімназії імені Яна Кохановського (нині — Львівський художній ліцей), що на вул. Хотинській, 6.

20 листопада 2015 року у рідному місті Казімежа Гурського, в спортзалі Львівського інституту банківської справи Національного банку України проведений юнацький футбольний турнір, присвячений легендарному тренеру. По закінченню турніру львівському художньому ліцею, в приміщенні якого навчався Ґурський передали пам’ятну таблицю, для її встановлення на фасаді будинку навчального закладу.

Наприкінці травня 2017 року у Львові за участю керівництва Мінмолодьспорту України та Міністерства туризму і спорту Польщі відкрито меморіальну таблицю славній постаті в історії львівського футболу, видатному польському тренерові Казімежу Гурському, встановлену на фасаді львівського художнього ліцею, що на вул. Хотинській, 6.

Коментарі

Позначки: ,