Національна палата лікарів ветеринарної медицини Польщі готова допомогти українцям

Новини 04 Березня, 2022 266

Національна палата лікарів ветеринарної медицини Польщі готова допомогти українцям, у тому числі лікарям ветеринарної медицини, які постраждали від загарбницької агресії росії та були змушені покинути власні домівки.

Про це ІВ “Четверта студія” повідомила Алла Винярська, доцент кафедри фармакології та токсикології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.

За словами доцента, допомога ветеринарної спільноти Польщі буде кількаетапною. Первинно колеги приймають біженців. Більше ста родин чекають українських колег із їх улюбленцями.

“Загарбницька війна вибила землю з під наших ніг, але ж ми українці: розгубились, заперечили, прийняли, переосмислили та включились. Немає Сходу та Заходу – є єдиний фронт, Україна єдина. Нам допомагає цілий світ. Ветеринарні лікарі Польщі теж прагнуть допомогти своїм колегам, їх родинам, студентам, які вивчають ветеринарну медицину”, – розповідає Алла Винярська.

Першою метою Національної медико-ветеринарної палати має бути допомога родинам українських ветеринарів, які приїжджають до Польщі як біженці війни.

“Тому прошу повідомити про Вашу можливість та готовність надати нашим українським колегам тимчасове житло. Водночас повідомляю що люди, які потребують цієї допомоги, будуть перевірені нашим координатором в Україні.

Будь ласка, надішліть вашу заяву про допомогу в цьому питанні разом із адресою та контактною інформацією безпосередньо нашому координатору в Польщі, lek. wet. Zbigniew Wróblewski на адресу z.wroblewski@vetpol.org.pl

З офіційних причин, будь ласка, додайте розбірливо підписану згоду на обробку персональних даних до електронного листа (завантажити листа можна тут).

Другим завданням Національної медико-ветеринарної палати у співпраці з Ветеринарною інспекцією буде вирішення проблем, пов’язаних із напливом тварин-компаньйонів, які прибувають до Польщі з біженцями.

Третім завданням буде інституційна допомога українським ветеринарам після війни у відбудові та розвитку ветеринарної медицини в Україні. Для цього будуть використані можливі збори коштів та ветеринарні ліки.

“Оскільки всі ці заходи потребують підготовки правових та логістичних рішень, а також встановити контакти з іншими організаціями, які можуть нам допомогти, будь ласка, утримуватися від необдуманих і спонтанних дій, які можуть бути контрпродуктивними. Ми повинні діяти обдумано, обережно та ефективно.

Тому я закликаю бути обережними і не робити самостійних і неузгоджених дій. Для цих від вас, хто бажає діяти особисто та негайно зв’язатися з урядовим веб-сайтом. Будьмо разом з нашими друзями та ветеринарами з України!”, – йдеться у зверненні голови Національної медико-ветеринарної ради Марека Масталерека.

Контакт в Україні: Алла Винярська 067 110 22 77.

Коментарі

Позначки: ,