Наступний рік у Львові оголосять Роком культури

Новини 12 Грудня, 2019 203

Андрій Садовий. Скриншот/То є Львів

2020 рік стане Роком культури у Львові. Першим кроком для цього стало підтримання на сьогоднішній сесії міської ради ухвали «Про затвердження Програми «Львів 2020: Фокус на культуру». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, пише Четверта студія.

Садовий запропонував наступний рік у Львові оголосили Роком культури та додатково виділити на цю галузь у 2020 році з міського бюджету 116 мільйонів гривень.

«Перше і ключове питання сьогоднішньої сесії Львівської міської ради — наступний рік у Львові буде з фокусом на культуру. Йдеться про всі ключові сфери життя людини — від спадщини, мистецтва, освіти — до ремонту доріг та соціальної сфери. Дякую всім колегам, які вже долучились до обговорення і старту програми», — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Програма «Львів 2020: Фокус на культуру» має на меті визначити пріоритетні напрямки розвитку культури у 2020 році, визначає культуру як ідеологію міста у наступних галузях: спадщина, урбаністика, туризм, освіта, архітектура, інформаційні технології. Окрім того, вона затверджує основні напрямки діяльності в рамках Року культури: департаменту розвитку доручається ініціювати утворення організаційного комітету з відзначення у 2020 році у Львові Року культури із залученням представників, комунальних підприємств та установ, ГО, бізнесу, інституцій культури, освітніх закладів, міжнародних та національних експертів, виконавчих органів та депутатів Львівської міської ради, який напрацює та подасть на розгляд виконавчому комітету комплекс відповідних заходів.

«Ми пропонуємо у 2029 році культури визначити як ідеологічний інструмент міської політики Львова у різних галузях. Ми говоримо про культуру комунікації, поведінки, дії, а не про культуру як вузькоспеціалізовану галузь. Мова йде про спадщину, інформаційні технології, туризм, освіту тощо. Ця програма передбачає основні напрямки діяльності, зокрема міську програму проектів, започаткування і реалізацію нових проектів, знакових подій, дослідження у цих галузях. Ця програма має дати поштовх для кожної галузі у розрізі культури», — наголосила Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку, в.о. начальника управління культури ЛМР.

 

Коментарі

Позначки: