Наступні кілька тижнів війни в Україні будуть критичними – CNN

Новини 16 Жовтня, 2022 159

За словами експертів, росіяни намагатимуться уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими, – йдеться в аналізі експертів видання CNN.

Війна в Україні, яка протягом декількох місяців здавалася повільною і болісною, знову вибухнула з наближенням зими. Конфлікт балансує на шляху до непередбачуваної нової фази.

Про це повідомляє УНІАН, пише “Четверта студія”.

“Це вже третя, четверта, можливо, п’ята війна, за якою ми спостерігаємо”, — зазначив Кейр Джайлз, старший науковий співробітник програми Chatham House по Росії та Євразії.

За натиском російських ракет пішли стійкі успіхи ЗСУ і потужний вибух на Кримському мосту. Він вдарив по психіці росіян і дав Україні значний стратегічний імпульс, кажуть експерти.

За їхніми словами, з наближенням холодних місяців, які, ймовірно, призведуть до уповільнення наземних боїв, наступні тижні війни будуть мати вирішальне значення. А росіяни намагатимуться уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими.

“Те, що здавалося віддаленою перспективою чого-небудь, що можна було б переконливо назвати перемогою України, тепер стало набагато більш правдоподібним”, — заявив Джайлз.

Експерти припускають, що на тлі останніх подій “реакція Росії, ймовірно, буде ще більш загострюватися”.

Так, у четвер, 13 жовтня, Росія заявила, що починають евакуювати жителів окупованого Херсона, оскільки Україна домагається великих успіхів у регіоні.

Аналітики прийшли до висновку, що успішний наступ ЗСУ змінив хід війни і спростував припущення, висунуте минулого літа на Заході і в Росії, що, хоча Україна і може стійко захищати територію, у неї немає можливості захопити її.

“Росіяни грають на свисток – (сподіваючись) уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими”, — заявив CNN Самір Пурі, старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень і автор книги “Шлях Росії до війни з Україною”.

“Якщо вони зможуть протриматися до Різдва і лінія фронту буде виглядати приблизно так, як вона є, це буде величезним успіхом для росіян, враховуючи, наскільки невдало це було з лютого 2022”, – зазначили експерти.

Коментарі

Позначки: