Протягом п’яти років команда Порошенка відбудувала Збройні сили, і сьогодні переговори в Нормандському форматі потрібно вести з позиції сильної країни з потужною армією. Про це заявив в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій, пише прес-служба партії “Європейська Солідарність”, інформує Четверта студія.

«В той час, коли агресор прийшов в Україну, ми не мали навіть готової армії для оборони. Коли десятки тисяч добровольців пішли на фронт захищати Україну. Коли нам доводилось з колін піднімати українську армію. І коли зараз намагаються критикувати той період і підписання угод в той період, треба пригадати, в якій відчайдушній позиції ми були тоді. Того гарячого літа 2014 року я був секретарем РНБО. Я пригадую, які надзусилля треба було робити всьому українському суспільству і владі, щоб відбити російську агресію», – нагадав політик.

«Сьогодні ми маємо набагато кращу ситуацію. У нас є тверді санкції проти Росії, які тривають вже багато років. Хоча багато хто говорить про те, що санкції знімуть. Вже багато років весь цивілізований світ стоїть на боці України. Сьогодні ми маємо сильну армію. Ми маємо одну з кращих армій на континенті. Сьогодні ми маємо потужні і серйозні спецслужби. Сьогодні позиція України на переговорах може бути значно потужнішою, ніж кілька років тому. І це наше спільне досягнення – всього українського суспільства», – наголосив він.