Нардепи знову вимагають скликати позачергове засідання Ради

Новини 01 Квітня, 2021 39
Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради через загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу вимагає “Європейська Солідарність”.

Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко на брифінгу, пише Четверта студія.

“Ми запропонували, щоб парламент прокинувся з цього летаргічного сну, в якому він знаходиться, і негайно провів позачергову сесію, присвячену саме боротьбі з коронавірусом. На жаль, на сьогодні ми за це зібрали тільки 79 підписів. Тут ми бачимо всі підписи “ЄС”, “Голосу”, додали групи “За майбутнє” і “Довіра” не в повному складі, почала додавати голоси “Батьківщина”. Ми дякуємо кожному депутату, хто поставив свій підпис. Немає жодного депутата від “Слуг народу”, – констатує Геращенко.

“Разом з “Голосом” ми зареєстрували постанову, в якій пропонуємо негайно проаналізувати і заслухати невиконання урядом всіх попередніх рішень парламенту. Починаючи з того, що немає ніяких безкоштовних ліків для хворих на коронавірус, кожен, хто зіштовхується з цією бідою і йде на самоізоляцію, лікується вдома, бере це на себе”, – говорить Геращенко.

“Немає сьогодні ніяких доплат 300%. Лікарі звертаються до нас масово і в Києві, і в усіх регіонах України з проханням допомогти пройти оці бюрократичні перепони, щоб отримати страхування, якщо вони захворіли або їхні родини, якщо вони втратили годувальника”, – зазначила співголова фракції.

“Верховна Рада України спрямувала 12 мільярдів гривень, аби допомогти 1,5 мільйона ФОПів, але отримали ці доплати у 8000 гривень тільки 500 тисяч ФОПів. А де ділися інші гроші? Вони вкатані в асфальт?”, – наголошує Геращенко.

Вона також вкотре нагадала про зрив кампанії з вакцинації: за підрахунками авторитетної агенції Bloomberg Україні знадобиться 10 років для вакцинації, яка забезпечить колективний імунітет.

“За свідченнями не опозиції, не “Європейської Солідарності”, а однієї з найбільш відомих інформаційних світових агенцій знадобиться 10 років таким країнам, де ми опинилися завдяки Зеленському і його команді – Бангладеш, Іран, Пакистан – для того, щоб вакцинувати все населення”, – обурюється Ірина Геращенко.

У “Європейській Солідарності” наголошують, що зрив вакцинації має стати темою спеціального термінового засідання РНБО.

“Це потребує дуже важливої реакції і уваги РНБО, адже питання широкого вакцинування – це питання нацбезпеки. А ми бачимо, що не доходять руки до того, щоб дати відповідь на питання, за яке відповідає безпосередньо Зеленський”, – зауважила Геращенко.

“Питання боротьби з коронавірусом мають об’єднати сьогодні політичні еліти, а не тільки створювати відосики, як це робить Банкова. Ми хочемо ще раз закликати кожного депутата Верховної Ради – не слухайте ваших партійних вождів, послухайте українців, які сьогодні не можуть потрапити в лікарню і врятувати своїх близьких від коронавірусу. Негайно підписи – і збираємо позачергову сесію”, – резюмує Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,