Нардепи з Львівщини Батенко і Бакунець полетіли у США

Новини 18 Квітня, 2023 356

Фото зі сторінки Батенка

Нардепи з Львівщини Батенко та Бакунець полетіли у США.

Про це нардеп Батенко повідомив у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“В США ми презентуємо звіт Тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану. До комісії входить 16 народних депутатів. Очолює Олександра Устінова, а я є секретарем комісії, яку парламент утворив ще в липні 2022 року.

З цього часу ми проводимо регулярні зустрічі з представниками виконавчої влади України, міністром оборони, Генштабом та окремими військовими частинами, які отримують МТД від наших партнерів. Основне завдання – довести та продемонструвати нашим американським колегам, що кошти американських платників податків використовуються виключно у тих цілях, на які були передбаченні – допомога Україні у протистоянні з росією.

Для цього Україна використовує систему моніторингу і контролю за зброєю від країн-партнерів «КОРОВАЙ». Це закрита для публіки система, доступ до якої має вище військово-політичне керівництво України. Наші європейські партнери та США також мають системи моніторингу, які інтегровані з українською, і дозволяють бачити кількість отриманої зброї та її використання.

З грудня 2022 року також працює система унікальних штрих-кодів на кожній одиниці зброї, що надходить зі США.

За весь час роботи нашої комісії не виявлено жодного факту контрабанди західної зброї, яку надали Україні. Американські ЗМІ у своїх розслідуваннях також довели, що не існує ніякого «чорного ринку зброї з України».

Ми провели пресконференцію для провідних американських ЗМІ, які виявили жваву зацікавленість роботою комісію і ставили питання, пов’язані з подальшою військовою підтримкою США у боротьбі з агресором.

У планах також зустрічі з конгресменами від обох політичних партій, представниками Держдепу, Пентагону, громадських неурядових організацій”, – йдеться у повідомленні Батенка.

Коментарі

Позначки: ,