Нардепи підвищили собі зарплати та встановили надбавки в часі війни

Новини 22 Липня, 2022 330

Нардепи підвищили собі зарплати та встановили надбавки в часі війни

якщо наразі оклад звичайного депутата від 7 грудня 2017 становить 24 810 грн, плюс надбавки, то у разі ухвалення постанови, про яку йдеться у цій статті, він зможе сягати 49620 грн, плюс надбавки.

19 липня народні депутати проголосували за покращення свого фінансового забезпечення. Витрати збільшено за рахунок надходжень від допомоги, наданої Європейським Союзом, внутрішніх та зовнішніх позик. Попри те, що передбачається збільшення державного боргу та дефіциту державного бюджету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на The Яворівщина.

Так, у Верховній Раді 18 липня було зареєстровано проект Постанови 7561 про внесення змін до Постанови Верховної Ради «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України». Авторами проекту виступають спікер Ради Руслан Стефанчук, перший віце-спікер Олександр Корнієнко, віце-спікер Олена Кондратюк, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, а також депутати різних фракцій: Ірина Геращенко, Сергій Соболєв, Юлія Клименко тощо. 19 липня Рада ухвалила цю постанову (за – 308).

Згідно проекту постанови, навіть ті депутати, які не входять до складу жодного комітету, також будуть отримувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Що стосується бажаних надбавок, то йдеться, вочевидь, про інтенсивність праці, яка може сягати 100 відсотків посадового окладу. Тобто, для депутата це буде «друга зарплата». Самі члени Кабміну зараз її не отримують.

Отже, якщо наразі оклад звичайного депутата від 7 грудня 2017 становить 24 810 грн, плюс надбавки, то у разі ухвалення постанови, про яку йдеться у цій статті, він зможе сягати 49620 грн, плюс надбавки.

Коментарі

Позначки: ,