Нардепи Кіт і Батенко з Львівщини голосували за легалізацію грального бізнесу

Новини 19 Грудня, 2019 918

гральний бізнес

За законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу голосували нардепи з Львівщини Андрій Кіт і Тарас Батенко.

Про це пише Четверта студія з посиланням на дані на сайті парламенту.

За голосували депутати від партії “Слуга народу”: Євген Петруняк, Остап Шипайло, Орест Саламаха, Мар’ян Заблоцький, Ростислав Тістик, Святослав Юраш, Андрій Герус, Юрій Камельчук.

Із групи “Довіра” за голосували нардепи Тарас Батенко та Андрій Кіт. 

Депутат фракції “За майбутнє” Ярослав Дубневич не голосував, а позафракційна Олена Кондратюк утрималась.

Проти голосували нардепи від “Голосу” та “Європейської Солідарності”.

Також проти голосував депутат від ОПЗЖ Юрій Загородній та Михайло Цимбалюк з “Батьківщини”.

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка у Фейсбуці відзначає, що депутатам вдалось не повернути “одноруких бандитів” у життя українців.

“Не допустили повернення і легалізацію «одноруких бандитів» у наше життя… «Слугам народу»(200 за) не вдалось пролобіювати повернення горя і бід, які були повсюдно від функціонування ігрових автоматів. Закон про здійснення діяльності у сфері грального бізнесу на території України відхилено”, – написав Олег Синютка.

Нагадаємо, документом пропонувалося запровадити систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії залежно від виду діяльності, розташування грального закладу тощо; встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор з метою забезпечення їх фінансової стабільності та гарантування виплат виграшів.

Також встановлювалися спеціальні вимоги щодо відповідності грального обладнання, що використовується для проведення азартних ігор, загальноприйнятим міжнародним стандартам; створюються засади для запровадження обмежень щодо діяльності операторів, що не зареєстровані в Україні та не мають відповідної ліценції.

Крім того, визначалися вимоги до гравців та їх ідентифікації, зокрема осіб, які не досягнули 18 років, та жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

Законопроектом передбачалося, що регулювання у сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом – Комісією з розвитку і регулювання азартних ігор, яка підпорядкована Кабінету міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог щодо сертифікації відповідного грального обладнання.

Документом пропонувалася система онлайн моніторингу, що дозволить здійснювати державний контроль за діяльністю організаторів азартних ігор шляхом отримання даних від грального обладнання організаторів азартних ігор, які підключені до єдиної системи.

Нагадаємо, комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики 17 грудня ухвалила рішення відправити на доопрацювання не тільки урядовий проект закону №2285 про легалізацію грального бізнесу, а й усі сім альтернативних проектів.

Як писало РБК-Україна, Кабмін просив парламент прискорити розгляд законопроекту про гральний бізнес. В уряді наголосили, що в державному бюджеті на 2020 рік вже передбачено надходження коштів від регулювання у цих сферах.

Додамо, 23 жовтня на сайті Верховної ради з’явився текст урядового законопроекту №2285 про легалізацію грального бізнесу.

Не допустили повернення і легалізацію «одноруких бандитів» у наше життя… «Слугам народу»(200 за) не вдалось…

Опубліковано Олегом Синюткою Четвер, 19 грудня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , ,