Нардепів закликають прийняти “Закон про повернення”

Новини 23 Березня, 2022 2 086

Фото з відкритих джерел.

Що робити з чоловіками призовного віку, котрі під час війни втекли із України? Про це потрібно думати вже. Аби, скориставшись післявоєнною сум’ятицею, ті, хто залишив свою землю в біді, не з’явилися в новій іпостасі і не заскочили на коня відбудови держави.

Про це пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

Тому звертаюся до народних депутатів, передусім до тих, кого знаю особисто. Прийміть «Закон про повернення». Вже і негайно.

Щодо державних службовців і народних депутатів-утікачів не може бути жодного компромісу. Якщо вони забажають повернутися, то мають розуміти, що повернуться хіба до української в’язниці як зрадники держави.

Щодо інших. Чоловіки, які незаконно покинули країну, і вирішили повернутися, мають понести відповідальність за порушення законодавства.

Їм має бути заборонено працювати на державній службі, обиратися до органів державної влади та місцевого самоврядування, брати участь у державних закупівлях.

Пожиттєво, чи на певний термін.

Звісно, є ще багато нюансів, які варто передбачити у документі. Однак у його доцільності не маю жодних сумнівів. Як юрист готовий долучитися до розробки цього закону.

Коментарі

Позначки: