Нардеп закликала розслідувати, куди поділися закуплені чинною владою тести і захисні маски

Новини 15 Червня, 2020 3 105

Ірина Геращенко

ГПУ і ДБР мають розслідувати, куди поділися закуплені чинною владою тести, захисні маски і що відбувається із захистом лікарів від коронавірусу.

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу на погоджувальній раді, пише Четверта студія.

«Було б добре, щоб влада зайнялася боротьбою з коронавірусом, яку вона провалила. На сьогодні 5537 лікарів інфіковані коронавірусом. Вони не отримують ніякого страхування, тому що «слуги» просто збрехали і обманули лікарів, пообіцявши, що вони будуть отримувати страховки. Вже правильно зазначили, що 30 млрд грн – це половина з виділених на боротьбу з COVID-19 коштів – просто розкрадені», – сказала Геращенко.

Вона також зазначила, що «слуги» забороняють лікарям приймати допомогу від «Європейської Солідарності» та Фонду Порошенка.

«Де 10 млн тестів, про які говорила влада? Ми вважаємо, що ГПУ і ДБР маю зайнятися саме розслідуванням, де тести, де маски, розслідуванням, що відбувається з захистом лікарів. Але при цьому «слуги», які самі неспроможні захистити лікарів, ще перетворюють лікарів на рабів – слуг і забороняють брати допомогу в тому числі від Фонду Порошенка, як це трапилося у Волновасі. А в Хмельницькому глава облдержадміністрації зібрав з лікарень, яким ми завезли цю допомогу, папірці, що допомоги від «Європейської Солідарності» не було, а була від Фонду Порошенка. Друзі, вам не соромно займатися таким замість того, щоб зайнятися нарешті країною?» – зауважила парламентар.

Коментарі

Позначки: , , , ,