Нардеп вимагає від СБУ провести розслідування діяльності посадовців ДБР

Новини 07 Липня, 2020 195
Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович звернувся до голови Служби безпеки України з вимогою провести розслідування діяльності посадовців Державного бюро розслідувань, причетних до завдання шкоди обороноздатності держави, та вжити заходів щодо припинення втручання ДБР у діяльність Збройних сил України. Про це депутат повідомив на сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише Четверта студія.

«У своєму зверненні до голови СБУ я прошу розслідувати діяльність посадовців ДБР на предмет вчинення державної зради і забезпечити притягнення винних до кримінальної відповідальності, а також вжити заходів для припинення втручання ДБР у діяльність Збройних Сил України», – пояснив він.

Володимир В’ятрович підкреслив: «Дії ДБР з підриву протиповітряної оборони України – це не просто «перевищення повноважень», а пряме сприяння ворогу в умовах збройної агресії».

«Коли представники ДБР одночасно вилучають важливе військове обладнання в ракетних дивізіонах у Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, це навряд чи можна списати на «стрілочників», – переконаний депутат.

«Нездорове втручання ДБР у справи набуло вже системного характеру», – зазначив В’ятрович.
Депутат нагадав, що у листопаді 2019 року слідчі ДБР через Печерський суд Києва домоглися рішення про надання їм доступу до надсекретного Стратегічного плану застосування Збройних Сил України.

«Регулярні витоки інформації з ДБР створюють загрозу прямого доступу держави-агресора до українських військових таємниць, а також ставлять під загрозу репресій тих людей, які на території держави-агресора з ризиком для себе допомагали українцям отримувати унікальне військове обладнання», – також зазначив представник «Європейської Солідарності».

Коментарі

Позначки: , ,