Нардеп від ЄС після спроби заборони телеграму хоче голосувати за антиконституційний закон про мобілізацію

Новини 30 Березня, 2024 31
Микола Княжицький. Фото: Еспресо Захід

Микола Княжицький. Фото: Еспресо Захід

Позиція Княжицького

Нардеп від ЄС після спроби заборони телеграму хоче голосувати за антиконституційний закон про мобілізацію.

Як пише Четверта студія, про це Княжицький написав у Фейсбуці.

«Коли почали обговорювати закон про мобілізацію, я зателефонував до сина. Він від літа у ЗСУ, зараз їхній підрозділ на Донеччині. Як голосувати, запитую. Каже: знаєш, якщо підтримаєш військові будуть тобі вдячні. Кожен хоче знати, скільки йому тут бути.

Але закон був такої поганої якості, що наша фракція не підтримувала його у першому читанні. Я і колега, Бондар Михайло готові були голосувати, але фракція була проти. І ми погодилися із справедливими аргументами, маючи надію, що до другого читання пункти, які порушують права людини, хоча б приберуть.

Ідіотизм з процедурою прийняття цього закону і нормами, які були у першому читанні, очевидно, необхідно виправляти.

Але як можна приймати жорсткий закон, коли люди бачать несправедливість?

Влада через куплені канали в телеграм та інших медіа включно з марафоном переслідує активістів і журналістів розслідувачів за те, що вони досі не служать, але бронює від служби усіх цих власних корупціонерів, «позаштатних офісних радників», чорних піарників. Вони закликають повернутися молодих людей з-за кордону не з фронту, а з своїх нічних клубів. Хто ж повернеться?

Служба у війську чи звільнення від неї стало способом покарання і платою за провладне лизоблюдство. І біда в тому, що кожен з нас і країна загалом стали заручниками цих безвідповідальних осіб, через яких ми і не були по-справжньому готові до великої війни. Та й зараз замість роботи над обʼєднанням суспільства вони намагаються компрометувати опозицію, незалежні медіа, громадських діячів , монополізувати владу, поняття не маючи, як виграти війну.

На цю війну спочатку пішли добровольці, цвіт нації. Потім – відповідальні громадяни, які не тікали від повісток і призову. Багато з них загинули і для нації ці втрати катастрофічні.

Разом з тим я цілком усвідомлюю, коли талановитий айтішник чи геніальний музикант не розуміють, чому вони повинні ризикувати життям у той час, як наближені до влади мажори у Києві «керують країною», не несучи жодної відповідальності за власну безпорадність під час війни.

Я щиро вірю у перемогу і солідарність союзників. Питання у ціні, яку ми заплатимо», – написав Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,