Нардеп-“слуга” Брагар вимагає кримінального покарання для тих, хто просив не показувати російські фільми в автобусі

Новини 01 Лютого, 2020 7 114

Євген Брагар

25-річний член парламентської фракції “Слуга народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Євген Брагар звернувся до Національної поліції з вимогою притягти до кримінальної відповідальності за ст. 161 ККУ двох жінок, що вимагали від водіїв міжміського автобуса припинити показ кінопродукції російського виробництва

Про це 31 січня 2020 року політик написав у себе на сторінці, передає Еспресо.TV, пише “Четверта студія”.

“Подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою”, – зазначив Брагар.

Довідка:

На початку минулого тижня наречену загиблого бійця Миколи Сорочука Ярину Чорногуз і волонтерку Анастасію Конфедерат висадили з рейсового автобуса, яким вони після похорону Миколи поверталися із Луцька до Києва. Їхали знову на ротацію у зону бойових дій на Донбасі.

Посеред дороги водій компанії Busfor увімкнув російський серіал. Госпітальєрка та аеророзвідниця повідомили, що їдуть із похорону і попросили вимкнули це кіно, але водій нахамив і відповів, що серіал демонструватимуть далі.

Коли дівчата почали знімати конфлікт на відео, це ще більше загострило ситуацію. І врешті після лайки – водій просто висадив Ярину і Настю обабіч траси та спокійно поїхав далі і не віддав грошей за проїзд. До Києва вони добирались уже автостопом.

 

Коментарі

Позначки: