Нардеп просить силовиків розібратися з фейковими листівками на Львівщині

Новини 19 Березня, 2019 54

Ілюстрація з відкритих джерел

У Львівській області у публічних місцях масово поширюють інформаційні матеріали, які перешкоджають вільному волевиявленню громадян на виборах президента України, які відбудуться 31 березня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Тарас Батенко, – пише УНІАН.

Як зазначається, 16-17 березня у Львівській області, зокрема в Бродівському та Сколівському районах, невідомими особами у публічних місцях масово поширено інформаційні матеріали, які перешкоджають вільному волевиявленню громадян.

Зокрема, на матеріалах розміщена інформація, що з квітня 2019 року нібито розпочинається призов на строкову військову службу, у зв’язку з чим, в суботу та неділю 30 та 31 березня в місцях масового перебування громадян, в тому числі – на виборчих дільницях, відбудеться перевірка та узгодження списків громадян, які підлягають строковому призову на військову службу.

Фото: Тарас Батенко/facebook

«Вважаю, що дії невідомих осіб, які масово розповсюдили у Львівській області незаконні поліграфічні матеріали, мають на меті перешкодити волевиявленню громадян, тому скерував звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака з вимогою перевірити вищенаведені факти та забезпечити суверенне право громадян України, насамперед молоді, на вільне волевиявлення», – зазначає Батенко.

Скриншот/facebook

У свою чергу, депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський на своїй сторінці у Facebook інформує, що вночі 19 березня невідомі заклеїли місто Сколе плакатами, які також мають на меті перешкодити вільному волевиявленню громадян.

«Сьогодні, 19 березня, вночі знову заклеїли місто Сколе плакатами, які мають на меті перешкодити вільному волевиявленню громадян на чергових виборах президента України 31 березня. Хтось дуже не хоче, щоб молодь прийшла на вибори!», – йдеться у дописі Телішевського.

У прес-службі Львівського обласного військового комісаріату також підтвердили, що у районах Львівщини невідомі особи продовжують поширювати фейкову інформацію про нібито вручення призовникам повісток на виборчих дільницях та проведення «узгоджень списків громадян».

«Дана інформація не відповідає дійсності. Факти поширення неправдивої інформації продовжують виявляти у різних районах області», – зазначили у прес-службі.

“Чергові листівки з неправдивою інформацією, яка дискредитує роботу військових комісаріатів було виявлено на Сколівщині. Невідомі надалі продовжують розповсюджувати інформацію про те, що військомати перед початком призовної кампанії здійснюватимуть заходи по уточненню списків призовників на виборчих дільницях та у місцях скупчення людей. Вкотре наголошую! Жодних заходів пов’язаних із початком призовної кампанії на строкову службу на виборчих дільницях проводитись не буде! Жодного відношення до даних листівок військові комісаріати Львівщини не мають!”, – написав на своїй сторінці у Facebook головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

Як повідомлялося, на Львівщині поширюють фейк про роздачу повісток з військкомату на виборчих дільницях.

Головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко запевнив, що жодних заходів з підготовки до призовної компанії під час виборів не планується.

Коментарі

Позначки: ,