Нардеп Дубневич – серед найбільших порушників антикорупційного законодавства в лютому – НАЗК

Новини 06 Березня, 2019 191

Ілюстрація: РБК

Національне агентство з питань запобігання корупції назвало народних депутатів Богдана Дубневича (фракція ”Блок Петра Порошенка”), Євгенія Мураєва (позафракційний) та Сергія Таруту (позафракційний) серед найбільших порушників антикорупційного законодавства у лютому.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК, – повідомляє УНІАН.

Як зазначається у повідомленні, на першому місці в рейтингу опинився депутат Хмельницької обласної ради Андрій Гордійчук за результатами перевірки декларації за 2016 рік. НАЗК встановило декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4 млн 64 тис. грн.

Друге місце в рейтингу посідає депутат Житомирської міської ради Сергій Пидюра за декларування завідомо недостовірних відомостей. За результатами перевірки декларації, поданої депутатом за 2016 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 2 млн 868 тис. грн.

Третє і четверте місця займають народні депутати Дубневич і Мураєв за результатами з`ясування достовірності задекларованих відомостей.

НАЗК встановило декларування Дубневичем за 2016 рік недостовірних відомостей на загальну суму понад 2 млн 858 тис. грн.

За результатами перевірки декларації, поданої Мураєвим за 2015 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 980 тис. грн.

Як наголосили в агентстві, про встановлені порушення повідомлені Національне антикорупційне бюро і Національна поліція.

На п`ятому місці в рейтингу народний депутат Тарута. Щодо нього складено адміністративний протокол за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Також серед найбільших порушників антикорупційного законодавства в лютому названі народний депутат Юрій Македон (фракція ”БПП”), перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк і міський голова Сум Олександр Лисенко.

Загалом в лютому 2019 року НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.

 

Коментарі

Позначки: ,