Намагаються знову обдурити людей: Порошенко висловив обурення нехтуванням соцзахисту українців у Держбюджеті-2020

Новини 14 Листопада, 2019 290

П’ятий президент України Петро Порошенко в кулуарах парламенту висловив обурення нехтуванням багатьма верствами соціального захисту українців у проєкті Державного бюджету на 2020 рік. Трансляцію вів “Прямий”.

“Всі реформи, починаючи від сільської медицини – на це в них грошей немає. Починаючи від телемедицини, від якої залежать мільйони українців… Ми маємо її запровадити! А сьогодні фактично перекрили фінансування тих проектів, куди вже витрачено мільярди державних коштів. Програма будівництва гуртожитків для військовослужбовців-контрактників – сьогодні також немає коштів на цю надзвичайно важливу реформу”, – сказав Порошенко.

Він нагадав, що цього року було вперше запроваджено для найменш захищених верств населення, тобто для пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію – тринадцяту пенсію.

“Ця програма також не знайшла відображення в проекті Держбюджету, який зараз буде винесений на голосування. Допомога родинам з дітьми на третю і четверту дитину до 1,5 тисячі гривень щомісяця – зараз це також не є пріоритетом. Тому наша позиція є абсолютно принципова – ми намагаємося донести ті надзвичайно успішні кроки щодо соціального захисту, мова йде і про субсидії, люди не мають постраждати від підвищення тарифів… До речі, їх так палко обіцяли знизити, а на сьогодні ми жодного кроку в цьому напрямку не бачимо. Намагаються знову обдурити людей. Європейська солідарність буде твердо стояти на тому, що ми маємо продовжувати реформи, які ведуть нас в Європейський Союз, які захищають соціально людей”, – додав Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,