Найкращі коктейлі з рому Bacardi

Новини 26 Березня, 2024 17

Ром Бакарді — один із найвідоміших алкогольних напоїв у світі. Бренд славиться високою якістю продукції. За більш ніж 160 років під логотипом компанії були випущені різні лінійки преміального спиртного. Його колір варіюється від прозорого до темно-коричневого. У нотках смаку та аромату прослідковуються ваніль, карамель, фрукти, мед, спеції та трави. Ром Bacardi — достатньо п’янкий напій. Його міцність — від 35 до 40%. Є лінійка і на 75 обертів. Такий напій краще вживати з неалкогольними домішками. Продукт продається в різних ємностях — від 376 мл до 1 л. Це один з чинників, який формує ціни на Бакарді. Вартість також залежить від витримки напою. У статті розповімо, які мікси можна готувати на основі рому.

Піна колада

Це один із найпопулярніших напоїв. Його вигадав пірат на ім’я Роберто Кофресі у далекому 1820 році. Але згодом точна рецептура напою втратилась. Заново винайдена Піна колада була лише через 134 роки. Бармен з Карибів витратив на підбір пропорцій більше місяця. Вони відомі досі. У Піна коладі поєднуються 50 мл білого та 15 мл чорного Бакарді. Також у складі коктейлю є 100 мл соку та 80 г м’якоті ананаса, 50 мл кокосового сиропу, трохи соку лайма. Усі інгредієнти змішуються в блендері. Потім додається лід. Як прикрасу використовують шматочок ананаса.

Мохіто

Ще один смачний напій винайшли у 1942 році в одному з барів Гавани, що належав сім’ї Мартинесів. Сьогодні цей коктейль відомий під назвою Мохіто. Для легкого, свіжого напою використовують 100 мл білого рому. Додаються також інші інгредієнти:

  1. «Спрайт» — 200 мл;
  2. цукровий сироп — 30 мл;
  3. лайм — 1 шт.;
  4. м’ята — 15 листочків;
  5. лід — 500 г.

Спочатку в бокал кладуть м’яту. Потім додають сік, кружальця лайма та цукровий сироп. Далі бокал заповнюють льодом. Завершують приготування «Спрайт» та ром. Після додавання всіх інгредієнтів напій злегка перемішують. Прикрашають гілочкою м’яти.

Куба лібре

Однак Мохіто — це не єдине освіжаюче частування на основі Бакарді. В меню багатьох закладів зустрічається ще один варіант за назвою Куба лібре. Для його приготування використовують 50 мл «золотого» рому. Він міксується зі 150 мл коли, 200 г льоду та 40 г соку лайма. Після додавання всіх складових вміст бокала варто злегка перемішати. Це лише декілька з популярних коктейлів на основі рому Bacardi, який ви можете замовити в маркеті алкогольних штук. Його використовують для створення як холодних, так і гарячих частувань. Щоб продегустувати їх, не обов’язково йти до бару. Ви можете приготувати коктейль у себе вдома. Для цього знадобиться мінімум зусиль. Не бійтеся експериментувати з рецептурою та додавати нові інгредієнти. Такі мікси освіжають у спеку, а також допоможуть потішити гостей.

Коментарі

Позначки: ,