Найбільший стадіон Західної України хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

Новини 16 Березня, 2021 376

Фото ФБ/FC Karpaty Lviv

«Арена Львів» може отримати нову назву

Найбільший стадіон Західної України вже незабаром може отримати нову назву. Депутати Львівської обласної ради вже підтримали звернення до Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння Арені Львів імені Степана Бандери.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Футбол 24».

Як зазначається, відповідне звернення під час сесії 16 березня підтримали 68 депутатів Львівської облради, ще семеро не голосували. Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет міністрів України, позаяк стадіон, який приймав три матчі Євро-2021 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності. Львівська обласна рада неодноразово пропонувала передати арену у власність територіальної громади, проте наразі безуспішно.

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі місцеві депутати присвоїли місцевому стадіону ім’я Романа Шухевича, що спричинило значний резонанс, зокрема, у Польщі та Ізраїлі.

До слова, Арена Львів повинна прийняти матчі збірної України проти Фінляндії та Казахстану в рамках відбору на ЧС-2022, але, за неофіційною інформацією, поєдинки перенесуть в інше місто через складну епідеміологічну ситуацію у місті.

Як повідомлялося, польське місто призупинило відносини з Тернополем через стадіон Шухевича.

Від ЄС запропонували звернення на сесії облради щодо перейменування Стадіону «Арена Львів» на стадіон «імені Степана Бандери»

Фракція “Європейська Солідарність” у Львівській обласній раді

Опубликовано Ольгой Березюк Вторник, 16 марта 2021 г.

 

Стадіон “Арена Львів” ім.Степана Бандери – пропозиція депутатів ЛОР.

Опубликовано Andrii Maryniuk Вторник, 16 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,