Найбільше грошей на алкоголь витрачають жителі Львівщини – Держстат

Новини 14 Лютого, 2020 747

Ілюстрація: ZIK

Оприлюднено місячні витрати українців на алкоголь за регіонами

Найбільше грошей на алкогольні напої витрачають жителі Львівської та Закарпатської областей.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Аgronews, про це свідчать дані Держстатистики, зібрані у ІII кварталі 2019 року.

Так, витрати однієї середньостатистичної сім’ї, яка проживає у Львівській області, на місяць становлять в середньому 180 грн. Щодо Закарпатської області – там цей показник становить 178 грн на місяць.

Чимало коштів на алкогольні напої витрачають сім’ї, які проживають у місті Києві та Миколаївській області – по 174 і 128 грн на місяць відповідно.

Дещо меншими є місячні витрати на алкоголь у жителів Дніпропетровської та Тернопільської областей – по 114 грн та 92 грн на місяць відповідно.

Найменше на алкогольні напої витрачають сім’ї, які проживають у Луганській та Запорізькій областях – по 45 грн та 48 грн на місяць відповідно.

У Держстатистики також підрахували, що в середньому одна українська середньостатистична сім’я витрачає на алкогольні напої близько 93 грн на місяць.

Потрібно зауважити, що загальні витрати на алкоголь не свідчать про ступінь пияцтва. Адже більша сума на спиртне може означати й те, що купується більш дорогий напій.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,