«Нафтуся» у Трускавці таки стане платною

Новини 01 Серпня, 2019 152

Трускавець, Львівська область

Вчора, 31 липня відбулась презентація звіту про роботу ПрАТ “Трускавецькурорт”.  Звіт представили журналістам регіону генеральний директор Андріан Драновський. Про це пише прес-служба Трускавецької міськради, передає “Форпост“.

У звіті зазначено, що підприємство не відступить від співпраці з містом. Спільне господарювання в рамках видобутку та реалізації мінеральних вод у Трускавці є пріоритетом для керівників підприємства і в наступному році. Ініціювати зміни не планують, все залежатиме від пріоритетів міста.

За словами Андріана Драновського від успішності роботи згаданого новоствореного підприємства «Лікувальні води» залежить і доля верхнього бювету, який не працює більш як 2 роки. Оскільки про продаж споруди мова не йде, необхідно шукати кошти на її відновлення. Їх збираються заробляти на реалізації Нафтусі за справедливими умовами для усіх гравців туристичного ринку Трускавця. Відтак буде введена плата за Нафтусю, трускавчани ж за мінеральні води не платитимуть.

Також ПрАТ «Трускавецькурорт» готується до святкування 70-річчя заснування  міської гідрогеологічної режимно-експлуатаційної станції ГГРЕС у грудні 2019 року. З цієї оказії у Трускавці відбудеться Форум присвячений лікувальним водам курорту, зокрема, розвитку ГГРЕСу. На учасників Форуму чекає чимало несподіванок та відкриттів.

У 2019 -2020 роках керівники ПрАТ «Трускавецькурорту» намагатимуться впровадити освітні проєкти для школярів. У формі майстеркласів та неформальних зустрічей, чи в рамках відкритих уроків у школах планується розповідати молоді про видобуток Нафтусі, історію курорту та розвиток курортології в Трускавці.

Зазначимо, що ПрАТ “Трускавецькурорт” є власником найбільшої кількості об’єктів: санаторіїв, вілл та готелів на території Трускавця.  Його діяльність безпосередньо впливає на життя та розвиток курорту. Кілька років тому підприємство пережило кризу у зв’язку з чим були закриті два санаторії. Сотні працівників втратили заробіток. Згодом підприємство стабілізувало ситуацію і колективам запропонували роботу в інших санаторіях.  Сьогодні ПрАТ “Трускавецькурорт”  є найбільшим платником податків у Трускавці.  Минулорічний обсяг сплачених податків в міський буджет становить більш як 15 мільйонів гривень.

Коментарі

Позначки: , ,