“Нафтогаз” уклав договір про постачання газу для двох заарештованих ТЕЦ на Львівщині

Новини 24 Жовтня, 2018 109
На Самбірщині припинять подачу газ

На Самбірщині припинять подачу газ

Керуюча компанія визнала накопичені борги ТЕЦ у розмірі 305,2 млн грн і підтвердила свої права на управління даним майном, пише УНІАН.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” уклала договір про постачання природного газу за пільговою ціною з підприємством «Гарант Енерго М», яке за підсумками конкурсу, проведеного Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) в середині вересня, є керуючим Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба НАК.

Згідно з повідомленням, це перший випадок, коли “Нафтогаз” укладає договір на поставку газу об’єктів теплокомуненерго, майно яких заарештовано і передано в управління АРМА. “Нафтогаз” повністю виконав зобов’язання, покладені на компанію урядовою постановою. Ми скористалися всіма можливостями, щоб якомога швидше укласти договір на умовах, передбачених законодавством і забезпечити теплом майже 70 тис. мешканців Львівщини, які залежать від роботи Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ”, – цитує прес-служба першого заступника голови правління “Нафтогазу” Сергія Перелому.
Договір укладено на умовах, передбачених постановою Кабінету Міністрів №187 від 22 березня 2017 року “Про покладення спеціальних зобов’язань на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу”.
Також зазначено, що для укладення даного договору «Гарант Енерго М» відкрив рахунки зі спеціальним режимом використання і виконав вимогу Закону України «Про теплопостачання», визнавши накопичені борги ТЕЦ у розмірі 305,2 млн грн і підтвердивши свої права на управління майном.
Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), видала ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної і теплової енергії підприємству «Гарант Енерго М», яке за підсумками конкурсу, проведеного АРМА в середині вересня, є керуючим Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ, власників яких підозрюють у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.
У січні цього року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали у Львові чотирьох посадових осіб компаній «Енергія-Новий Розділ», «Енергія-Новояворівськ» та «Енергія», засновниками яких є народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичі, за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.
В кінці серпня цього року Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення суду попередньої інстанції про передачу в тимчасове управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) заарештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.
Майнові комплекси “Новороздільська ТЕЦ” і “Новояворівська ТЕЦ” були передані в управління АРМА, в рамках кримінального провадження на підставі постанов слідчого судді Солом’янського районного суду Києва від 12 червня.

Коментарі

Позначки: , ,