“Нафтогаз” користується статусом монополіста і намагається нав’язати свої правила гри, – експерт (ВІДЕО)

Новини 20 Жовтня, 2021 300

Цей Меморандум не вартує паперу, на якому він написаний: Гнатуш про врегулювання проблем з опаленням

Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води та про енергетичну кризу не вартує паперу, на якому він написаний. Це ми повинні знати, розуміти і робити висновки.

Про це у ефірі одного із телеканалів заявив виконавчий директор Асоціації теплокомуненерго України, експерт у сфері енергетики Андрій Гнатуш, коментуючи можливе врегулювання проблем з опаленням в Україні, пише Четверта студія.

Він додав, що після того, як Коболєва “пішли” і він забрав із собою близько 1 мільярда гривень, у “Нафтогазі” з’явився новий-старий керівник Вітренко.

“Умови договору, які почав пропонувати “Нафтогаз” укласти на три роки усім теплокомуненерго, є кабальними”, – наголошує експерт і додає, що “це був намір поставити теплоекомунерего України та ОТГ під свою залежність”.

“Їм це не вийшло, це дотягнулось до осені, а представники Асоціації заявили, що вийдуть на загальноукраїнський протест”, – пояснив Андрій Гнатуш.

І додав: «Але те, що вони підписали на папері, і те, що вони сьогодні прислали у договорах – не відповідає одне одному».

Експерт наголошує, що “Нафтогаз” користується своїм статусом монополіста і намагається нав’язати свої правила гри, зокрема хоче диктувати умови містам та головам ОТГ.

“КМУ повинен вольовим рішенням встановити фіксовану ціну на два значення – ціну на газ для населення та ціну на газ для бюджету та опустити це на рівень “Нафтогазу”, який проїдає наші з вами гроші своїми преміями”, – наголосив Андрій Гнатуш.

Коментарі

Позначки: ,