Надзвичайний стан не зупинить коронавірус, але остаточно обвалить економіку, – Порошенко (ВІДЕО)

Новини 21 Березня, 2020 1 104

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Запровадження надзвичайного стану, та ще й у неконституційний спосіб навряд чи зможе зупинити поширення коронавірусу. При цьому режим надзвичайного стану завдасть нищівного удару по економіці країни, яка й так вже знаходиться у глибокій кризі

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Еспресо”, про це у своєму відеозверненні заявив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко.

Він зазначив, що у президента Зеленського більш ніж достатньо повноважень, аби управляти державою в умовах кризи.

“Надзвичайний стан – це комендантська година, цензура, продовольчі картки – навряд чи вже зупинить вірус. А от економіку – покладе остаточно, доведе до стану клінічної смерті. І у нас врешті-решт забракне ресурсів на боротьбу з корона- та іншими вірусами, на зарплати, пенсії тощо.  А влади у цього Президента і так вдосталь – набагато більше, ніж у будь-кого з попередників”, – нагадав Порошенко.

Він наголосив, що партія «Європейська Солідарність» виступає за мораторій на внутрішньополітичну  боротьбу. Однак і влада має відмовитись від планів під прикриттям коронавірусу протягнути сумнівні і небезпечні для національних інтересів України рішення.

“Зустрічна вимога до влади – утримуватися від ухвалення сумнівних рішень, які викликають поляризацію та напругу у суспільстві, розколюють його.  На кшталт ідеї підживити дніпровською водою російські військові бази в Криму. Або протоколу про легітимізацію російської окупаційної влади на Донбасі, остаточне підписання якого намічене на 25 березня”, – застеріг Порошенко.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,