Надто мало учнів: на Львівщині закрили ще 8 шкіл

Новини 18 Серпня, 2022 209

фото ілюстроване

Рішення щодо інших дванадцяти шкіл мають ухвалити до кінця серпня.

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА, пише “Четверта студія”.

«Школа закривається тільки тоді, коли є рішення місцевих органів влади. Станом на сьогодні ухвалили рішення щодо восьми закладів. Це п’ять філій і три початкові школи. Рішення щодо решти – в процесі. Як правило, сесії у громадах відбудуться після 20 серпня. Тому станом на 1 вересня ми вже будемо мати остаточну картину», – розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ірина Сислюк.

Основна причина, через яку школи закривають, це недостатня кількість учнів. Як зазначають у департаменті, є деякі школи, де батьки самі заявили, що вже не поведуть дитину саме в цю школу. Є випадки, коли в школах було до десяти учнів загалом.

«Зараз батьки зацікавлені в якісній освіті. Школа, яка має малу кількість учнів, не має перспектив для розвитку дитини. Наприклад, коли всі класи вчить одна або дві вчительки. Звичайно, що вкладати кошти у фінансування таких шкіл недоцільно. І є момент відносно соціалізації учнів – дитині, яка провчилася у класі з двома-трьома дітьми, а в п’ятий клас йде у школу у повноцінний клас, дуже важко адаптуватися, виникають проблеми з комунікацією», – пояснює Ірина Сислюк.

Коментарі

Позначки: ,