НАБУ візьметься за депутата Дубневича через “помилки” в декларації

Новини 06 Лютого, 2019 178

Ілюстрація: Укрінформ

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації 7 посадовців, серед яких двоє народних депутатів, на підставі звернень громадських організацій, правоохоронних органів та викривача.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Нацагентства.

“На засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції були прийняті рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій 7 осіб. Перевірки стосовно цих декларантів були розпочаті на підставі звернень про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отриманих від правоохоронних органів, громадських організацій та фізичної особи”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАЗК провело перевірки декларацій народних депутатів Богдана Дубневича (БПП) та Павла Різаненка (БПП) на підставі інформації від громадської організації та правоохоронного органу.

“Відомості, зазначені у зверненні про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, були підтверджені стосовно декларації за 2016 рік, поданої Богданом Дубневичем. Відповідно – складений обґрунтований висновок щодо правопорушення, пов’язаного з корупцією, який буде направлено до НАБУ”, – зазначили у НАЗК.

Інформацію щодо декларацій Різаненка в ході перевірки Національне агентство не підтвердило.

Також НАЗК затвердило результатів повних перевірок декларацій, поданих: суддею Кіровського районного суду Кіровограда Іриною Антиповою, депутатом Краматорської міської ради Донецької області Лілією Кісліциною, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директором департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайлом Лисенком, старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олегом Першиним та депутатом Варвинської районної ради Чернігівської області Олегом Ященком.

“За результатами перевірок інформацію, зазначену в зверненнях, було частково підтверджено щодо 3 посадовців, стосовно 2 посадовців відомості підтверджені не були”, – повідомили в Нацагентстві.

Крім того, Національне агентство продовжило на додаткові 30 календарних днів строк повної перевірки декларацій за 2015, 2016 та 2017 роки, які були подані секретарем Житомирської міської ради Наталією Чиж.

 

Коментарі

Позначки: , ,