НАБУ відкрило провадження за фактом політичного переслідування Порошенка

Новини 16 Березня, 2020 775
Порошенко летить до Лондона на Парламентську асамблею НАТО

Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження за фактом політичного переслідування п’ятого президента та лідера “ЄВропейської Солідарності” Петра Порошенка.

Про це йдеться в ефірі Прямого“, пише “Четверта студія”.

“Заяву було подано ще влітку минулого року відносно дій пана Труби та інших співробітників ДБР. Ми предметно ставимо питання з приводу того, що НАБУ має оцінити ці дії. Ми знаємо слова, які говорили у кабінеті Труби і за цими словами були реальні дії. Слідчі виконували завдання з політичного переслідування Петра Порошенка. Сьогодні ми починаємо діалог з НАБУ і сподіваємось, що всі люди, які зловживали впливом понесуть відповідальність”, – заявив адвокат Ілля Новіков.

“Наші дії спрямовані на те, щоб не дати уникнути розслідування фактів, про які ми знаємо з записів у кабінеті Романа Труби. Ми знаємо, що не було у державних органів ентузіазму розслідувати ці справі, не було бажання допитувати учасників розмов у кабінеті Труби. Це свідчило про системну організацію з високих кабінетів, у тому числі Офіса президента”, – додав адвокат Ігор Головань.

Коментарі

Позначки: , ,